HSG
Tu imaš opisanih par opisov tega postopka:
http://www.neplodnost.info/forum/viewtopic.php?t=1098
Želim ti čim manj boleč postopek!
Po mojih dveh izkušnjah:
– najprej dobiš tablete proti bolečinam
– nato ti slikajo maternico tako, da ti nanjo prilepijo nekakšen lijak skozi katerega spustijo tekočino, nato slikajo
Postopek ni dolg (vse skupaj s pripravami cca 10 minut). Nekatere ženske pridejo zelo prestrašene, ker da menda to zelo boli. Seveda je odvisno od praga bolečin, moje izkušnje so take, da ni nič tako zelo hudega.
– po postopku dobiš antibiotik in imaš 3 dni bolniške (če se prav spomnim)
To je bilo čisto po domače.
Zdravo,
pred posegom moraš izpraznit mehur in iti na blato, saj lahko drugače polno črevo moti preiskavo in samo rentgensko sliko.
Pred posegom dobiš neko tabletko proti krčem, ki bi jih lahko sprožila sama preiskava, nisem sigurna če je tudi kaj proti bolečinam.
Sam poseg ni ravno prijeten, je pa dobra stran da mine zelo hitro. Bolečina kot pri zelo močni M traja le tri sekunde potem pa je ok.
Res dobiš antibiotik za tri dni, da ne pride do kake infekcije (preventivno), priporočam ti, da se po preiskavi doma uležeš ter vzameš kako tableto proti bolečinam (Nalgesin).
Mene je začelo boleti in sem dobila krče kot pri M šele kakšno uro po posegu, zato sem potem raje malce poležavala. Drugi dan pa sem bila že z metlo v roki:)
Torej kar korajžno…
LP