Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk HS in pregled

HS in pregled

v tem letu,planiram preventivni pregled dojk. Stara sem 33 let,baje pravite so te pregledi šele za 50 letnice,ampak jaz bi rada prej se hodila pregeldovat. Ker maljše nismo nič izjeme za raka.

Imam kožno bolezen,žal neozdravljiva,hidradenitis suppurativa. To je bolezen,pri kateri s epovzročajo bule,ognojki,poči in teče ven gnoj,rane so odprte,boli k pr norcih.. In zdej me zanima..

glede na to,da imam pod prsi kjer se tudi pojavlja en kup bul in zatrdlin-to pač hidradenitis suppurativa je,a bom mogla za vse te bule na testiranje za raka? a se to pri mamografiji vidi kaj je rakavo tkivo in kaj kožna bolezen?

pa če mi za konec poveste,a to zdravnici rečem za napotnico za pregled?komu rečem,kako si zrihtam?

tale post,naj bo v prelep spomin Mojci Senčar,čudoviti ženski in borki,ki je na tem področju v sloveniji veliko pripomogla… <3

hvala

https://www.hs-online.si/kaj-je-hidradenitis-suppurativa.html ">Vaš link

Pozdravjeni,

gospa Mojca Senčar je naredila res veliko za ženske, ki so že zbolele za rakom dojke ter za osveščanje na področju preventive. Se strinjam, njena strokovnost in trud sta neprecenljiva.
Sedaj pa odgovor za vas.
Glede na vaša leta, mamografija kot preventivna metoda ni primerna. Pomembno je , da se naučite pravilnega samopregledovanja in da ga redno izvajate. Primerna je preventivna diagnostika dojk s pomočjo metode BreastScan, katero do 35. izvajate na 2 leti, potem pa na 1 leto. Metodo BreastScan pa lahko občasno dopolnite še s preventivnim UZ dojk.

Aha,razumem. Torej zame mamografija ni primerna,bi pa bila BreastScan na 2 leti do 35 leta,po 35 letu pa vsako leto.

Mi lahko poveste:
-ali je to samoplačniško?
-ali mi lahko za ta BreastScan da napotnico moja osebna zdravnica?
-ali kaj veste ali so čakalne vrste dolge?
-kam vse se obrnem glede tega?

najlepše se zahvaljujem za pomoč pri odgovorih.

nova
Uredništvo priporoča

Tako je. Mamografija kot preventivna tehnika pri vas še ne pride v poštev. Primerna bi bila kombinacija metode BreastScan in ultrazvoka. Glede napotnice za UZ dojk se lahko pogovorite z vašim zdravnikom. Metoda BreastScan je pa samoplačniška. Vse dodatne informacije o metodi in naročanju, si lahko pogledate na straneh podjetja, ki metodo izvaja.

https://www.mo-gy.si/o-metodi-breastscan/

New Report

Close