Hrvaška obala……še mal o tej temi
No, sem že nakaj postov nazaj pisal, kaj sem poslušal po radiu, (kaj pomeni slovenski turizem na hrvaškem)pa bi še nekaj povedal glede slovenskega turizma na Hrvaškem.
Dva videnda nazaj sem bil v kampu Valkenela(mislim da se tko napiše, nisem pa siguren,….saj ni važno) pri Vrsarju.
Po lepem vikendu, me je popolnoma šokiral račun, ki sem ga dobil od prijaznega receptorja. Za en vikend – torej dve nočitvi v tem kampu sem plačal 277 kN.
In kaj pisalo na vrhu računa………..SLO 120% CJENIK!!!!!
A si predstavljate?!? Za Slovence imajo 20% dražji cenik kampiranja! A je to normalno ali kaj? A se je še komu kaj podobnega pripetilo? Nisem mogel verjet!
Nas bi moral tko rekoč “po rokah nosit”, ker je v glavnem sama Slovenija dol. Pol nas pa s takimi računi ubijajo. Za Nemce, Italijane in druge, k bi lahko rekli, da si lahko več privoščijo od nas (recimo no), pa imajo “normane” cene. Pa še tisti itak vse s sabo prinesejo.
Ok, tolk da sem malo ven iz sebe spravil!
lp
Jaz ne pričakujem, da bi me kdo po rokah nosil na dopustu, pričakujem pa spoštljiv odnos. Velikokrat sem bila na morju na Hrvaškem in nikoli nisem imela nobenih slabih izkušenj. Ne s carino, ne s policijo, ne z osebjem. Je pa res, da se tudi sama kulturno vedem. Ne verjamem, da so se Hrvati slovenskih turistov nažrli kar tako in da so nam za karkoli fouš. Po mojem smo si sami krivi, ker, roko na srce, nismo najboljši gostje.
Ta cena, ki si jo plačal se mi res zdi nenavadna. Edino, kar lahko rečeš je, da boš drugič prej preveril koliko stane ta hec.
Res pa je, da bi v primeru, ko bi naletela na kakršen koli neprijeten dogodek, povezan s tem, da prihajam iz Slo, TAKOJ spakirala, šla domov in ne bi šla nikoli več k njim.
In kaj pisalo na vrhu računa………..SLO 120% CJENIK!!!!!
LOL…
in s cim je to obrazlozil – a je narodno in rasno razlikovanje dovoljeno? To je priblizno tako, kot v ZDA pred nekaj 100leti, ko so imeli Crnci svoje WCje itn.
istra je itak znana po takm odnosu
kvarner je ze bols (krk, losinj) .. v dalmaciji (hvar, brac, ..) je pa prow uredu
treba je it sam bol juzno 🙂
itak so pa cene tok visoke, da grem rajs u grcijo al pa kako malto (izkljucujem camping)
Slo ti piše zato, ker si iz slovenije.
120% pa ti piše zato, ker je dražje, če si manj kot 3 dni.
Če bi bil Italijan, bi pa pisalo Ita – 120%.
Nimajo samo Slovenci dražje, temveč vsi, ki so manj kot 3 dni.
Se strinam z Okso, Slovenci so si za slab odnos krivi sami. Ker se na hrvaškem obnašajo drugače kot doma in mislijo, da je vse njihovo in da za par Sit lahko počnejo kar si zahočejo.
Tudi jaz z Hrvati nisem imel slabih izkušenj, se pa vedno lepo obnašam. In ko vidim, kako se obnašajo nekateri slovenski turisti, se včasih prav čudim potrpežljivosti hrvatov.
Še enkrat se je pokazala slovenska ozkoglednost. Izy, preden napadaš, se raje pozanimaj, kaj napisano pomeni. Ni treba jeze stresati tu na forumu (in še kje drugje po svetu), pač pa se drugič najprej pozanimaj kar tam, kjer so ti stopili na žulj.
Letos sem sklenil ,da ne grem na Hrvasko in to prav zaradi odnosa nasih juznih sosedov in obcutka ,da te hocejo povsod nateg…….t
Zato smo odsli malo za spremembo na Korziko,pa vam povem kot noc in dan.
Ce se bi Slovenci malo obrnili hrbet Hrvaski imam obcutek ,da bi se tudi tam doli malo polj potrudili za vsakega gosta ,tako se jim pa je….be.
lp
Lani smo kampirali v Malen Lošinju,moram povedat super ljudje,prijazni..imeli so neko zabavo po celem mestu vrteli so vse zvrsti muzike največ slovensko, nam so še postregli (zastonj)z odličnimi pečenimi ribami,pijačo.No za pohvalit,bomo videli kako bo letos.
Jaz bi se lahko kar precej razpisal o njihovem krivičnem ravnanju v enem drugem kampu pa nočem utrujat s tem..
Kva ti bluziš da nismo najboljši gostje? Slovenci smo NAJBOLJŠI gostje, mal poglej podatke kaka je naša izven penzonska poraba in se predvsem zbudi!!!!!!
Nismo vedno Slovenci sami krivi za nespoštljiv odnos, mi smo imeli letos par neprijetnih izkušenj, npr. v kampu na drogu ni bilo slovenske zastave, vse ostale so pa bile, slovensko naj bi raztrgala burja.Hm, čudno, pa ravno slovensko. Na recepciji so zagotovili, da bo nova visela naslednji dan, a dokler smo bili mi tam, se ni nič zgodilo…
Mi smo v Valkaneli za tri osebe eno nočitev tut plačal čez 200 kun :(( Mislm kot da je zlat kemp :((
Jaz osebno še nisem bil v tujini da dopustu in veliko jih na forumu povdarja da bi morali oditi v tujino in Hrvatom oibrnit hrbet nihče pa ne pove koliko je plačal za dopust v tujini.
Jaz sem letos za dopust 3 oseb (res da apartma preko firme) plačal 120.000 sit. V istri. 10 dni.
Apartma 49.000
ostalo: bencin, hrana, bambus, sladoledi
Pač z eno plačo si družina težko privošči letovanje v tujini. Ali pač?????
LP
Lahko ti povem da gresta konec septembra moja frendica in frend skupaj v Turčijo in bosta za all inclusive dala 160.000 sit/osebo….
Midva sva lani za all inclusive Turčijo dala 120.000, imela krasen honeymoon, pa še zredil sm se za 5 kilc, ker te tko fajn pedenajo..Franjo uči se..
Je pa res, da je edini pravi dopust v kampu Sveti Duh na Pagu, kjer se ‘puno srfa i pje’, serje se pa na lopato v žbunju..;) Mal pobegneš od civilizacije..
LP
******Slovenci smo NAJBOLJŠI gostje, mal poglej podatke kaka je naša izven penzonska poraba ******
Še poglej, koliko Slovenci razbijemo in pokrademo, ali pa se švercamo po kampih, pa bo izračun bolj točen. Pa koliko drugih gostov z svojim nesramnim obnašanjem odženemo.
Če ti razbijaš, kradeš in se švercaš je to pač eno, jaz tega ne počnem, niti noben od mojih kolegov tega ne počne. Tko da ne vem od kje ti to. Jaz sem se naslonil na uradne hrvaške podatke o izvenpenzionski porabi.
Aja ps še to, drugi gotovo nič ne razbijajo in,…
Tudi jaz tega ne počnem, žal pa to ne morem reči za druge, med njimi tudi moje kolege – bolje rečeno znance.
Ti mislijo, da lahko na dopustu počnejo vse, kar se jim zljubi. Pol se pa še napijejo pa smo tam.
Forum je zaprt za komentiranje.