Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Hropenje, piskanje, zbujanje sredi noči…

Hropenje, piskanje, zbujanje sredi noči…

Lepo pozdravljeni. Pred kakšnima dvema tednoma se je začela alergija na cvetni prah, nato pa še bolečina v trebuhu…vse je bilo po pričakovanjih, sicer malo prej kot pretekla leta, pa vendar. Dokler me ni na lepem, pred nekaj dnevi, zvečer v trenutku prisililo na kašelj. V pljučih se je nabrala sluz (prosojne barve s pikicami kot od kisika), pojavilo se je hropenje in piskanje. Ko sem se nakašljal in vse “spljuval” ven, se je stvar umirila. Zaspal sem, a sem se zbudil enkrat ponoči…znova podobne težave. Poklical sem zdravnico, ki mi je samo predpisala zdravila proti alergiji; kortikostereoide, cetixin in kapljice za oči, češ, najverjetneje je alergija, ter tablete za trebuh. Stvar se je malo umirila. Čez dva dni pa me je zjutraj, okoli petih, zbudilo še dvakrat hujše dušenje. Tako sem buden, zjutraj malo brskal po spletu in odkril, da obstajajo navzkrižne alergije, med drugim med brezo in jabolki, in sem se spomnil, da sem pred spanjem pojedel dve jabolki…pred nekaj dnevi tri…kličem spet tja, da povprašam, če zna biti to in se javi neka druga zdravnica: “…ja…je napisala to v diagnozi, veste?” – “ja…fajn bi bilo, če bi to povedala pred dnevi, veste?”…In se zaradi skopih podatkov zdaj bolj obračam k vam. Nekaj dni je minilo od zadnjega jabolka (mislim da 4.) in težave so sicer malo manjše, bolečina v trebuhu je minila, posebno včeraj, ko je deževalo, pa sem lahko spal vsaj neprekinjeno, vendar so problemi še vedno tukaj zvečer in vpr. kaj bo danes ponoči. Zdaj na trenutke občutim tudi bolečino v prsih. Ta ni povezana z določenimi urami. Še zmeraj hropeče diham, piska pa ne več. Pojavi se večinoma ko ležim, lahko tudi ko sedim. Ali menite, da bi še vedno lahko bilo to v zvezi z navzkrižno z jabolki, ali morda samo s pelodom breze, ki v mestih bojda cveti predvsem zvečer ali pa bi lahko šlo tudi za astmo oziroma celo za kaj hujšega, česar se bojim? Sem kadilec, star 21 let.

Dober dan,
najbolj verjetno je, da imate v okviru alergije za cvetni prah tudi astmo. Navzkrižnost z jabolkom se kaže s srbečem v ustih med uživanjem jabolka, ne pričakujemo pa dušenja. Bolečina v trebuhu bi morda šla skupaj.
Kakorkoli, rabite zdravila za astmo, predlagam, da vam osebni zdravnik predpiše Symbicort vdihovalnik in to inhalirate en do dva vdiha redno, če začne dušiti pa še en ali dva dodatna vdiha.
LP
MK

New Report

Close