Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija hripavost,glasilke

hripavost,glasilke

Lep pozdrav,

od malega govorim hripavo, vendar sem se kljub temu odločila za poklic učiteljice (to je edina stvar, ki me resnično veseli). Odkrili so mi vozliče na glasilkah, bila sem pri logopedinji, kjer se učim pravilne tehnike govora (govoriti bolj počasi, v normalnem tonu,…), vendar nimam občutka, da mi kaj pomaga. Se zelo trudim, čeprav se je zelo težko spremeniti (spremeniti moraš sebe). Sem še študentka, zanimala sem se že za tečaje o pravilni tehniki govora, vendar nisem našla ničesar oprijemljivega. Ima kdo naslov, telefonsko številko, izkušnje s tem seminarjem,…karkoli?

Zanima me tudi, če grem na operacijo za vozliče in se mi ti zopet pojavijo, grem lahko kar spet na operacijo? Kolikokrat greš lahko na operacijo za odstranitev vozličev oz polipov? So lahko kakšne posledice? V kolikšnem času se ti vozliči lahko spet pojavijo?

Res hvala za odgovor.

Lp, Mary

Spoštovani!

Svetujem vam, da nadaljujete vaje pri logopedinji. Za efekt je potrebno dosti vaje in časa. Glede tečajev tehnike govora pa jih občasno organizira logopedska ambulanta Maribor. Vaša logopedinja vam lahko priskri telefonsko številko.
Po operaciji vozličev na glasilkah le-ti lahko ponovno nastanejo, v kolikor deluje kakšnikili dejavnik za nastanek le-teh (o dejavnikih sem pisal v enem od prejšnjih odgovorov). Polipo je možno odstranjevati tudi večkrat, vendar vsak poseg pusti določene majhne spremembe na glasilkah.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close