hripavost in kašelj
Spoštovani!
Pred približno enim mesecem sem postala hripava, nato sem bila 2 dneva skoraj brez glasu, potem spet hripava, nato se je pojavil suh kašelj (izmeček je bil le zjutraj), potem sem bila tudi malo “smrkava”. Omenjene simptome sem si lajšala z Lekadolom+C in pastilami Isla mint. Z zdravili nisem pretiravala in sem jih jemala po “občutku”. Stanje se je po 10-14 dneh kar precej izboljšalo, “smrkavost je (verjetno zaradi lekadola) minila že po nekaj dneh od kar se je pojavila. Sedaj pa me moti to, da sama sebe še vedno slišim, da sem hripava. Ostali pravijo, da slišijo normalen glas. Jaz pa če govorim bolj potiho slišim normalen glas, če pa govorim normalno, pa sama sebe slišim hripavo. Čez dan se še vedno pojavlja tudi suh kašelj, ki pa ni utrujajoč (kot je bil na začetku). Zanima me vaš predlog kaj naj storim. Ali naj vzamem še kakšno zdravilo brez recepta, ali je potrebno obiskati zdravnika, ali naj nekaj časa (koliko?) še počakam?
Naj napišem še to, da razen Vazomotornega rinitisa, nimam drugih zdr. težav. Vazomotorni rinitis si občasno (mogoče bi bilo dobro, če bi to naredila bolj pogosto) lajšam s fiziološko raztopino, ki si jo pripravim sama.
Zahvaljujem se vam za odgovor.
Lep pozdrav.