Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Hripavost

Hripavost

Pozdravljeni!

Štiriletna hči je neprestano hripava že vsaj pol leta. Hodi v vrtec (že od 1. leta), a je imela v letošnjem šolskem letu le eno blažjo virozo (novembra lani). Zatrjuje, da je grlo ne boli, stalno je zelo živahna in ima dober apetit. Govori zelo glasno in veliko. Hripavost se v nekaj dneh malo izboljša, nato pa spet poslabša. Je razlog zanjo prenaprezanje glasilk ali kakšna neizražena infekcija grla. Bi morala obiskati pediatra?
Najlepša hvala za odgovore in lep dan!
Tanja

Spoštovani TNT,
brez otorinolaringologa ne bo šlo. Seveda je lahko vzrok nepravilno naprezanje glasilk, lahko pa tudi drugi vzroki, kar pa mora s pregledom ugotoviti specialist, ki lahko pogleda v grlo. Mi tega ne moremo. Tudi glasno govorjenje je lahko posledica slabšega sluha, ki ima tudi morda vzrok v nosnem žrelu ali žrelnici.
Torej, samo ugibam lahko.
Kar k ORL.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close