Najdi forum

Hrepenenje po bivšem fantu!

Pozdrav vsem bralkam in bralcem.
Bom kr začela z zgodbo.Sem že 12 leto v resni zvezi v kateri se nama je pred 2 letoma rodil sin.Razumeva se zelo dobro,ampak me moti,kr je cele dneve odsoten zaradi službe.Cele dneve sem sama in še za vikend je večinoma zaseden.Začelo pa se je hrepenenje po nežnosti,raznih komlimentih,skratka po občutku spoštovanja,da te nekdo še ceni in nasploh opazi.Slučajno pa je naneslo,da sem se pred kratkim srečala z mojo prvo ljubeznijo,(katere nisem videla najmanj 8 let)Odšla sva na kavo in ne samo enkrat.Tudi on je imel kr nekaj časa resno zvezo ,katera na žalost se je tudi končala.Sedaj imava stike vsaj enkrat mesečno in moram priznati,da mi je v njegovi družbi zelo lepo.Ampak nevem zakaj napeljuje skoraj vsak pogovor o moji zvezi.Sprašuje me kam grem in če grem sama in zakaj grem sama(no saj se poznata).Nevem kaj bi s tem rad.
Tisti dan ko ga slišim po telefonu mi je najlepši dan v tednu.(no najlepši dnevi so tako al tko z mojim otrokom).Ampak,zvečer ko pa pride moj domov, mi pa se še pogovarjat ne da z njim,kr samo mislim na tist pogovor z mojim bivšim.Pride mi dan ko tko hrepenim po njem,da bi ga najraje poklicala in odšla k njem,pa čeprav je ura deset zvečer.Res na čase si ga tko zaželim,da me moj partner v tistem trenutku,ko se mi samo približa tko nervira ,da mi je za znoret. Nevem kakšna čustva so se mi porodila sedaj.Vem pa, da če bi dala mojemu bivšemu samo en namig za kaj več kot telefonski pogovori in občasna kavica,bi bil takoj za.Včasih si to želim,da bi ga spet čutila ob sebi in……..Saj veste zakaj gre.
Nevem kaj naj naredim.Vem da bi šla tko dleč in pristala tam kjer nebi smela.Tudi tega se zavedam da imam otroka.Ampak ne morem preko mojih čustev.Kaj naj naredim?Šla bi z njim malo dlje kot kavica tu in kavica tam.Ampak mojega partnejra nebi zapustila.Ja priznam avanturo z njim si želim.KAJ NAJ NAREDIM?

Draga Pascal!

Pravite, da se s svojim fantom zelo dobro razumete, hkrati pa vas moti, ker je cele dneve odsoten zaradi službe, večinoma tudi ob vikendih. Pa ste mu kdaj povedali, da ga pogrešate in da si želite, da bi več časa preživela skupaj? Ste izrazili svoje hrepenenje po njegovi bližini, nežnosti, spoštovanju?

Verjamem, da vam je v družbi bivšega fanta lepo, saj hrepenite po bližini, razumevanju, pogovoru in verjetno vse to lahko najdete v družbi bivšega fanta. Zakaj vas sprašuje o zvezi s sedanjim fantom? Ste pomislili na to, da “meri temperaturo” – da si pravzaprav želi, da bi šel on kam z vami?

Pravite, da vam je tisti dan, ko se slišita po telefonu, najlepši dan v tednu, hkrati pa se vam zvečer ne da pogovarjati z vašim sedanjim partnerjem oz. vam gre na živce. Seveda, v vas ni prostora za dva moška. Fizično živite sicer z enim, z njim imate otroka, hkrati pa se videvate in pogovarjate z drugim, hrepenite, sanjarite in razmišljate o drugem (s tem samo gradite čustveno-energijsko vez z njim in se oddaljujete od svojega sedanjega partnerja).

V vas se poraja hrepenenje po bivšem in sanjarjenje, ki je z njim povezano, hkrati pa se v vas oglaša tudi “zdrava pamet”, ki vam govori o tem, da ste v resni zvezi in da imate otroka. Svetujem vam, da se s čustvi ne igrate, saj ko se vname čustveni ogenj, vodi naše ravnanje in ga je težko gasiti. Lahko vam bo avantura sicer prinesla kratkotrajne užitke, ampak kaj pa po tem? Pravite tudi, da sedanjega partnerja ne bi zapustili. Obojega pač ne morete imeti: avanture z bivšim in sedanjega partnerja.

Se vam zdi pravično, do vašega sedanjega partnerja in odgovorno do otroka, da ju prevarate z bivšim fantom? Če v odnosu s sedanjim fantom kaj pogrešate, rešujte to znotraj odnosa in ne v odnosih z drugimi. Preberite tudi malo ostale teme na tem forumu, kar nekaj jih govori o varanju, ljubimcih … Žal se to na dolgi rok ne obnese.

Če želite ohraniti in izboljšati odnos s sedanjim fantom, vam svetujem, da se nehate dobivati z bivšim in da čim manj o njem razmišljate in sanjarite. Tako se bodo vaša čustva postopoma pomirila. Hkrati pa se pogovorite s sedanjim partnerjem, povejte mu, česa si želite in kaj pogrešate. Če je tudi njemu mar za vas in vajin odnos, se bo potrudil in vam šel naproti. Tudi v službi se bo gotovo lahko kako dogovoril za prosti čas. Druga zgodba pa je, če njemu ustreza, da je toliko zdoma in da se malo vidita.

Veliko trezne presoje in notranje moči vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

Pascal!

Dve sili te vlečeta ,a vsaka na svojo stran.Na eni strani mož,ki je postal malomaren do vajinega skupnega odnosa,od kar pa si srečala še bivšega fanta,so se pa začele ponovno kresati iskrice.
Vse to pa obtožuješ moža,ki je pozabil na nežnost in pozornost.
Vse skupaj na dolgi rok,vsaj jaz tako mislim,ne bo šlo.Ponavadi se rodi kakšna vroča in strastna avantura ,kakšne obveznosti so pa vsaj za enega preveč.Ta drugi,ki ti trenutno zapolnjuje glavo,te samo meša,da še manj veš,kaj storiti in kje začeti.
Pametno bi bilo,da se z možem pogovoriš iskreno kaj pričakuješ za vaju in otroka.Vi bi morali biti na prvem mestu,a žal ,če ne bo razumel ali imel posluha za kaj več,ti še zmeraj ostaja šansa z drugim ali pa se prepustiš toku življenja naprej.Najprej pa razišči teren doma,tuji pašniki bodo še počakali.Nevarno je,da se preceniš,zato ne hiti preveč!
Pa trezno razmisli,ker to niso odločitve na kratek rok!
Lp-Kiara

Draga Pascal!

Bivsi so ponavadi bivsi zaradi kaksnega razloga, in ta se skozi cas, ki si ga prezivela stran od njega, verjetno ni sremenil. Ker pa smo nagnjeni, da pozabljamo slabe stvari in se spominjamo samo dobrih, ga po mojem sedaj gledas skozi veliko bolj roznata ocala kot takrat, ko si prekinila z njim. Zlasti zato, ker v svoji sedanji zvezi nisi zadovoljna.
Ce nisi zadovoljna s sedanjo zvezo, poskusi narediti vse, da se jo izboljsa. KO bos poskusila vse – od pogovorov, pa vec skupnega casa in pocitnic, pa morda kaksnega svetovanja, lahko vrzes pusko v koruzo, ce se s temi stvarmi tvoj moz ne bi strinjal. Vendar se vama po mojem splaca vsaj poskusiti – ce se seveda oba strinjata, da je vredno.
Srecno!!!

New Report

Close