Hrček preveč grize (NATANČNO si preberi, preden napišeš odgovor)
Pred kratkim sem opazila, da moj hrček preveč grize in me zanima, zakaj (sledi del ki ga moraš natančno prebrati).
1. Mislim, da hoče iz kletke. Vglavnem namreč grize žico in plastični del kletke (tam kjer so luknjice).
2. Njegovi zobje so predolgi.
3. V kletki ima vedno na voljo kamen za brušenje zob.
4. Vglavnem je trdo (briketirano) hrano in semena, ki jih mora sam olupiti.
Torej mi lahko kaj svetuješ?
In kaj predlagaš?
a kamen za brušenje zob ni dovolj?
Mislim, da ni to. Glavni objekt grizenja? stene kletke. Hoče pobegniti :S. Kolo ima, nadstropja njegove kletke so povezana za zavitimi tuneli..
grize, ker mi rastejo zobje. Kaj tu ni jasnega?? ce ne mara kamna, mu nic ne pomaga, da ga ima v kletki. Daj mu kaksne sveze veje od dreves v kletko (spomladi). ali pa suh kruh.
Moj je vedno grizel kovinsko kletko, pa ne zato, ker bi sel rad ven (ker je imel ogromno izpustov po sobi), ampak KER SO MU RASLI ZOBJE. in ce si jih ne bi zbrusil, ne bi vec mogel jest in bi poginil. to je cisto normalno za hrcka.
Kako pa to, da z veseljm grize plastičen strop kletke, tunele in pokrovček, ki so iz popolnoma enake plastike, pa pušča pri miru?
Aja? edini pimeri pobega iz kletke (seveda sem mu vratca zmeraj zapirala) so bili skozi pokrovček njegove strehe – odprl si ga je sam, sem ga že zalotila pri odpiranju- pa sem mu od zunaj prelepila to z lepilnim trakom (tako da se lepilnega traku ne more dotakniti), pa se poskuša pregisti.
Aja? edini pimeri pobega iz kletke (seveda sem mu vratca zmeraj zapirala) so bili skozi pokrovček njegove strehe – odprl si ga je sam, sem ga že zalotila pri odpiranju- pa sem mu od zunaj prelepila to z lepilnim trakom (tako da se lepilnega traku ne more dotakniti), pa se poskuša pregisti.[/quote]
Ne razumem zakaj sploh sprašuješ, če že sama poznaš vse odgovore. Ljudje ti skušajo pomagat, ti svetujejo seno, ti povejo zakaj mora hrček brusiti zobe, pa še kar vstrajaš pri svojem, če že vse veš, potem vprašanja tu niso potrebna.
ker me zanima zakaj hoče pobegniti in kako naj ga odvadim.
čuj jaz nevem kaj je mojemu hrčku RES zanimivo… računalnik pa knjig sigurno ne-meni pa bi bilo ob računalniku vseeno, kje sem, da le imam stranišče pa hrano pa vodo pa mehko posteljo… pa par dreves in desk, seveda še kladivo in žeblj, in še malo knjig in malo obleke pa seveda svetlobo in internet. Zdaj pa, jaz mislim da hrčka računalnik sploh ne zanima, knjige morda (seveda kot material za grizenje), stranišče, vodo in posteljo ima, hišice na devesu mislim da tudi nebi hotel.. Hrčki se ne oblačijo, svetlobe ima veliko, internet pa je za tako majhno bitje popolnoma neuporaben. Da bi mu kupila psa ali mačko, si verjetno tudi sam ne želi, družba v obliki hrčice pa tudi ni v redu, ker mi prvič mama nebi dovolila, drugič dva samca bi se stepla, tretjič pa še ne vem kakšnega spola je moj Hummy.
jaz imam hrčka da bi bilo njemu lepo in da bi mi popestril življenje.. Hočem mu dati kar si želi, samo ne vem kaj si želi… In ker grize ograjo, mislim da hoče pobegniti, ampak nevem kako naj mu dopovem da je v kletki bolj varno in kako naj mu dopovem da se je ena hrčica njegove vrste ubila s pobegom – našli smo jo zagozdeno med zamrzovalnikom in steno – seveda takrat ko je bila že mrtva, našli smo jo ker je smrdelo po crkovini, v živem stanju pa ni škebljala niti se kako drugače oglašala… Ni mogla ne naprej ne nazaj in res nočem, da se mojemu hčku kaj zgodi.. Saj ima tudi on rad majhne ozke prostore.
Tudi naš hrček grize kletko,amak ko hoče ven.Takrat ga spustimo ,malo se razlaufa in pol da mir-nič več ne grize.
Saj ima tudi on rad majhne ozke prostore.
Vse te ozke prostorčke zadelaj in se ne bo zagozdu. Kadar je zunaj ga imej na očeh ,če te skrbi ,da se bo kaj zgodilo. Vsaj mi našega hrčka skoz opazujemo ko teka po stanovanju in če ga ni nekaj časa preverimo tiste luknjice v katere se rad skrije(pod sedežno,med omaro in steno, v košaro ,ki je časopis…)
Ne skrbi ,ker grize kletko to je čisto nagonsko.