Najdi forum

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa imam probleme z desno ramo oziroma muskulaturo okoli nje. Če roko sprostim ob telesu imam občutek, da so določene mišice (kite) na hrbtu zelo napete, kljub temu da vizualno zgleda vse v redu, zato jo zaradi boljšega počutja sam držim višje. Poleg tega se mi desna rama oziroma mišičevje (prsno in hrbtno) ne zdi tako kompaktno kot pri levi, bolj zrahljano (ko poiskušam napeti).
Čudno je tudi pri dihanju, kakor da se desna stran ne razdiha do konca (zategnjeno), še posebno zjutraj je kdaj občutek togosti v desni polovici.
Če zavestno diham globoko pa čutim bolečine v srcu desna stran pa še vedno ne razdiha normalno. Pojavljajo se tudi bolečine na desni strani ob hrbtenici v predelu prsnih vretenc ter pekoče bolečine v prsih in rokah. Ob pritisku na vretence imam bolečine med drugim in tretjim prsnim vretencem.
Splošna zdravnica ni ugotovila posebnosti in me napotila k ortopedu, kjer je dolga čakalna vrsta . Sam sedaj obiskujem kiropraktika, ki je zaznal premik omenjenega vretenca.
Sem desničar in kar dosti plavam (2000-5000m/teden). Poleg tega tudi kolesarim, tečem, planinarim… zelo težko sem pri miru.
Sam sem pregledal kar nekaj internetnih strani in literature tako da predvidevam, da so stvari povezane z perifernim živčevjem.

Lepo bi Vas prosil za vašo možno diagnozo iz povedanega.

LP Jaka

Vaše težave res verjetno povzroča sprememba na nivoju opisanih prsnih vretenc, ali gre za premik posameznega vretenca pa je možno videti le na Rtg posnetku, lahko gre za manjše težave.
Običajno je za zdravljenje takih simptomov potrebno 5-7 obiskov pri manualnem terapevtu, ozdravitev je možna v celoti, glede na to, da še ni prišlo do posameznih simptomov v rame.

Lep pozdrav,

New Report

Close