HRBTENICA V LEVO
LEP POZDRAV!
PO NENORMALNIH bolečinah v križu, so mi na slikanju ugotovili da imam hrbtenico malo bolj v levo. Sem se končno odločila da vam pišem.
Ta bolečina je prisotna od poroda DVOJČkov, ki jo po 2.5 letih še vedno ne morem ustaviti. to da je na levo bolje so mi ugotovili cca 14 mesecov po porodu, bolečine se večajo, roke in noge mrtvinčijo, prišla sem tako daleč, da z rokami potiskam noge da lahko ustanem, samo preko noči ko se telo umiri, ker se zbudim ko imam bolečine in strašne mravljince, natečene sklepe na rokah. pred 10 leti so mi vzeli del kosti iz kolka(desnega) da bi mi presadili v spodnjo čeljust (na desni strani) zaradi frakture med operacijo (modrostni zob se je razrasel v čeljusti) Zaspim samo še tako, da so okoli mene blazine, za hrbtenico, med nogami, ob hudem kašljanju tudi vodo mehur ne zadrži.
Rodila z carskim rezom. Res je da je teža v kg velika, bila sem v šoli hujšanja, ne pomaga, ne zaradi mene, sumim tudi na ščitnico.
Moja zdravnica pravi da ni nič, predpisuje mi zdravila za bolečino že 2 leti, k ortopedu pa pravi ni potrebe. Kaj mi svetujete?
Lepo prosim za vaš iskren odgovor!!!
lep snežni pozdrav
Na podlagi povedanega bi vam svetoval, da opravite pregled pri ortopedu. Žal vam neke konkretne diagnoze na podlagi opisa vaših težav ne morem postaviti. Zelo verjetno bi k ublažitvi vaših težav lahko nekoliko prispevala ustrezna vodena fizikalna terapija ter redukcija prekomerne telesne teže.