Najdi forum

Pozdravljeni!
V torek sem na treningu padla s konja na trdo peščeno podlago ( dovozno pot), direkt na krbtenico, na del med lopaticama. Padec je bil tako silovit, da mi je zaprlo sapo za sekundo, dve.
NA urgenci so mi slikali hrbtenic in naj ne bi bila poškodovana.
Seveda me vse skupaj zelo boli. Težko se obračam, zelo mi tudi poka v hrbtenici. Najbolj vratne mišice in pa seveda predel med lopaticama,ne moram ničesar dvigovati, ker me boli če z roko naredim kakšen hiter gib ali kaj dvignem, ko vdihnem globoko tudi spredaj prsne mišice.
Kako naj najbolje okrevam? So priporočljive kakšne vaje že sedaj, čeprav boli? Lahko tako pospešim okrevanje ali naredim škodo?
Jemljen naklofen duo, morda obstaja tudi kakšno mazilo?

Še eno vprašanj – s katerimi vajami pa si lahko čim bolj ojačam spodnje mišice na nogah, pod kolenom ( liste) ?

Najlepša hvala za vašo pomoč in nasvete,
bubaluba 123

Spoštovana,

pri takšnem padcu se lahko poškodujejo številne struktur, vsekakor ne samo kosti. Pogosto so poškodovane predvsem obhrbtenične mišice. V teh primerih so običajno bolečine najintezivnejše 2. do 4. dan po poškodbi.

V zdravljenju priporočam počitek, nesteroidno protivnetno zdravilo (Naklofen duo je OK) ter postopno razgibavanje bolečih predelov do znosnih bolečin.

Če bolečine v tednu dni ne bodo bistveno manjše, Vam priporočam obisk Vašega zdravnika.

Za vaje se lahko obrnite na sodelavko gospo dr. Renato Vauhnik na e-mail: [email protected].

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close