Hrbtenica-glavoboli in motnje ravnotežja
Imam težave, da me zelo pogosto bolijo “mali možgani”, torej predel glave zadaj nad vratom. Bolečina je skeleča ali pekoča, Lekadol ne pomaga le Naklofen je dokaj učinkovit. To traja že leto ali dve. V zadnjem času pa se je pojavila težava, da se me pri premikanju glave lavo-desno ali manjkrat gor-dol loteva kratka izguba ravnotežja ali nekaj podobnega. V vratu čutim tudi močno škrtanje. Že lani sem bil poslan na slikanje glave in ožilja v glavi zaradi stalnega šuma v glavi. Ko premikam glavo in imam občutek izgube ravnotežja se tudi šumenje za trenutek ali dva utiša pa ponovno spet pojavi. Zaradi izgube ravnotežja in nenehnih glavobolov me je osebna zdravnica napotila na slikanje vratne hrbtenice, kjer sem prejel izvid, ki pa ne vem kaj pomeni. Ali mi vi lahko pomagate razložiti težave in kako jih rešiti, saj se zaradi izgube ravnotežja počutim zelo ogroženega. Star sem 49 let.
Hvala in lep pozdrav,
Zvone
Spoštovani,
glede na opisano gre pri Vas zelo verjetno za obrabno dogajanje v vratni hrbtenici. Pogovorite se z Vašim zdravnikom o morebitnih pregledih pri nevrologu, nevrokirurgu, ortopedu in otorinolaringologu.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih