Najdi forum

pozdravljeni! dobila sem slike od magnetne resonance… in me zanima če mi bolj po domače poveste kaj to pomeni?!

in sicer okvare medvretenčne ploščice lumbalne in drugih delov hrbtenice z radikulopatijo.
preiskava narjena v običajnih sekvencah kot ravninah.

Preiskava pokaže degerenativne spremembe lumbalne hrtbtenice v smislu spondiloze na vseh sigmentih. Spondilartroza kot hondroza od L3 navzdol.
Začetna iv.osteohondroza od L4 navzdol.
Med L3-L4 sta mala slepa degenerativno spremenjena,spinalni kanal zadovoljivo širok, nevroforamna sta prosta L4-L5 sta mala sklepa degenerativno spremenjen a,z zadebeljenimi rumenimi ligamenti.Prisotna protruzija oz. herniacija diska centralno ter z leve komprimira duralno vrečo ter sega v paracentralno regijo na lev i strani oži levi recesus.
Spinalni kanal zožen.
Med L5 -S1 sta mala sklepa degerenerativno spremenjena. Prisotna centralna herniacija diska centralno komprimira duralno vrečo, oži spinalni kanal skoraj za dve tretjini ter sega v paracentralno regijo na obeh straneh, pri čemer pa izgledajo spremembe močneje izražene po levi…

Lepo bi prosila za odgovor … V naprej se vam zahvaljujem. Lep Pozdrvav Jasmina… prosila bi če mi odpišete na mojo e- pošto: [email protected]

Pozdravljeni,

odgovor sem vam poslal po elektronski pošti.

lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close