Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Hrbtenica 3-mesečnik

Hrbtenica 3-mesečnik

Pozdravljeni. Danes je naš dojenček pasel kravice na podlagi, ampak je začel zelo ukrivljati hrbtenico in ni se mi zdel v varnem položaju. Zatorej sem zgornji del njegovega telesa podprla z eno roko, z drugo pa sem začela obračati spodnji del telesa z namenom, da ga obrnem nazaj na hrbet. Zanima me, ali je možno, da si je kaj ukrivil hrbtenico oz. sem jaz naredila kaj narobe s tem, ko sem mu zgornji in spodnji del telesa nekako neusklajeno obračala nazaj v položaj na hrbtu?

Hvala!!!

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Za dojenčke pravijo, da so “gumijasti” in jim nikakor na tak način ne morete “ukriviti” hrbtenice v nepravilen položaj. V tej starosti imajo tudi že kar konkretne mišice, ki tudi preprečijo kakšno prekomerno krivljenje ali upogibanje. Zaščiten je tudi jok, ki bi ga zanesljivo zelo jasno uporabil, če bi ga kaj zabolelo – ali če mu kaj ne bi prijalo.

In ker vaja dela mojstra, kmalu ne boste več pisali o “neusklajenih” obratih. Da bi šlo še hitreje, pa si lahko bodisi na medmrežju ali v živo (v posvetovalnici ali na kakšni fizioterapiji) ogledate pravilno ravnanje z dojenčkom (obračanje ipd., tim. handling) in potem trenirate. Dojenček bo zanesljivo užival 🙂

Lep pozdrav!

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close