Najdi forum

Spoštovani,

Ze kaksno leto in pol me spremljajo bolecine v predelu hrbtenice, in sicer na levi strani. Bolecine nisovedno mocne in nevzdržne, so pa motece in pri močnih bolečinah se sirijo občasno v roko, zatilje. Izvor predvidevam da prihaja v okolici leve lopatice in se širi v roko. V roki občutim tresenje in kurjo polt, ter postane občasno postane vroča ali mrzla.
Naj omenim se, da me bolj ali manj začne boleti sicer celotna leva stran, po hrbtenici navzdol. Vendar ne stalno, pac pa samo ob dolocenih gibih. Težave se mi začneje najpogosteje pojavljati po kakšni športni aktivnosti, ko se umirim in traja kakšne dva ali tri dni da se umirijo. Med samo športno aktivnostjo se počutim dobro in ne čutim nobene bolečine.
Moja zdravnica me je ze veckrat odslovila z mislijo, da pri svojih letih (24) se ne morem imeti tezav s hrbtenico. Pravi, da gre za ohlapne mišice v hrbtnem predelu in da gre le za reakcijo. No, po mojem prigovarjanju in prepricevanju me je napotila k fizoterapevtu, kjer sem imela protibolečinsko terapijo in vaje za krepitev mišic. Vendar mi to ni nič pomagalo in imam še zmerom težave.
Sem studentka, veliko casa prezivim za racunalnikom Imam trenutke ko zelo težko sedim. V prostem času se veliko gibljem, hodim , tečem , plavavam. Menite, da se da moje tezave resiti? Kaksno obliko telovadbe mi lahko svetujete?

lp,

nina

Draga Nina,

V naši praksi imamo veliko primerov (preko 20%), ko imajo tudi mlajši probleme s hrbtenico. Kostne naplastitve (izrastki) se začnejo nabirati na vretencih neodvisno od starosti ampak je to bolj posledica obremenjenosti določenega dela hrbtenice.
Svetujem vam obisk pri specialistu manualne medicine, ki bi Vam pregledal predvsem prsni del hrbtenice in se nato odločil, ali je potrebna kakšna terapija ali bi bilo mogoče dovolj izvajati ustrezno obliko telovadbe.

Lep pozdrav,

New Report

Close