Najdi forum

hrastovo lubje

Zanima me, kako pripravljate kopeli iz hrastovega lubja – v navodilih ne piše ali je enako za dojenčke. So pomagale? Mi bi posusili zaradi alergij – ekcemi, včasih kar rane. Kaj pa kamilice? Nam za zdaj malo ublažijo srbenje – k sreči imamo kmalu alergologa, upamo na izboljšanje. (Aja, dieta je že zdaj hudo restriktivna).

Hvala za vsako inf. in lep pozdrav

Jaz sem kar v velikem loncu skuhala lubje ter ga vlila v banjo. Rezultat: banja rjava, efekta nobenega. Imamo pa atopica dermatitis, na nič elergični (testiranje). Nam malo pomaga, če damo v vodo sol + olivno olje.
Škoditi ne more, torej probaj, pa boš videla.

Sol in kamilice kožo še dodatno izsušijo, tko da jaz ne bi s tem dlje kot dva do tri dni eksperimentirala. Hrastovo lubje zelo pomaga pri glivičnih obolenjih, pri raznih vnetjih, koliko pa kaj zaleže pri alergijah, ne vem. Pomaga zagotovo koži, da se sama brani pred vnetji. Torej, če ma dojenček – koliko star??? – kar rane, bo gotovo ublažilo samo vnetje, ne bo pa preprečilo nastanka novih. Če gre res za odprte in/ali večje rane, mora biti taka kopel povsem sterilna, se pravi voda + lubje mora vreti vsaj 10 min in tudi posoda za kopanje mora biti sterilna (oplakneš z vrelo vodo ali si pomagaš s kakim dezinfekcijskim sredstvom), sploh pri res majhnem dojenčku, da se slučajno ne pritakne še kakšna dodatna infekcija. Po kopeli NE tuširaš, ampak otroka samo zavij v čisto in prelikano plenico ali brisačo, ki jo boš lahko prekuhala ali oprala z varikino, ker hrastovo lubje pušča grde in težko odstranljive madeže. Tudi na banji oz. posodi za kopel, zato jo moraš takoj pomit in zdrgnit. Zadeva ne pomaga takoj, je treba nekajkrat ponovit, zagotovo pa ne more škodit. Jaz čaj skuham tako, da v pol literski lonček dam eno jušno žlico lubja in pustim vret 10 min. V bistvu lahko otroka tudi umiješ s čisto prelikano krpo (če ima ranice) namesto kopanja, je prav tako dobro. Če gre samo za vneto kožo, brez ran, pa lahko skuhaš močnejši čaj in ga kasneje razredčiš z vodo iz pipe ter okopaš ali umiješ v razredčeni kopeli. Jaz sem in še vedno zdaj poleti, ko se veliko poti, velikokrat obrišem okoli vratu in v pregibih s krpico, namočeno v blag (svetel) čaj iz hrastovega lubja, namesto kakih osvežilnih robčkov.

Opusti umivanje z mili, pa razne robčke, pa tudi pogosto tuširanje taki koži ne koristi. Nekaterim zelo pomaga nega s kolekcijo linola fett (kopel+krema), ki pa ni sprejemljiva za tste, ki so alergični na arašide ali arašidovo olje. Upam, da boste čimprej rešeni težav!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Nam je pomagalo. Naredila sem ga tako kot piše na vrečki. Poleg tega pa ga nisem vsega vlila v banjico ampak sem en del vode en del pripravka. Hujše predele pa sem še s krpico namočeno v pripravek rahlo dotikala.
Banjico imamo res rjavo, vendar bomo že drugo kupili. Je pa res, da ne smeš kopati ne umivati takrat z nobenim drugim šamponom ali mazati s kakršnim koli kozmetičnim sredstvom. Jaz sem vedno uporabljala samo Bepanthen mazilo, če je bilo potrebno.
Kamilice dražijo kožo, poleg tega so tudi alergene.
Mi imamo atopijski dermatitis in kljub dieti je bilo do 1 leta kar hudo s kožico. Sedaj smo že skoraj 4 leta stari in že uporabljamo tudi kaj, da dišimo, ha ha. Upam, da pri drugem otroku ne bo vse tako hudo.
Srečno,
Darja

Pri naši se je pojavilo šele po drugem letu starosti in se danes, stara je 5 let, še vedno borimo. Pri drugem otročku zaenkrat še ni nobene sledi o tej nadlogi in tudi sam pediater je rekel, da ima čisto drugačno kožo, da po vsej verjetnosti ne bo imel nobenih problemov. Upam na najboljše!

Hvala vsem za nasvete,
danes smo izvedeli, da nimamo alergij, zdravnicapa pravi naj kar kopamo v kamilicah in v lubju – kot je v navodilih + še malo razredčeno. Žal pa groznega efekta kar takoj ne bo. Smo pa dobili tudi neke kreme, ki bodo začasno stvar malo popravile – vsaj simptome, pol bomo pa videli. Ko bo večji, bo že bolje (smo blizu polovičke leta). K sreči pa so ranice redke – samo včasih in meni se zdijo rane – mame pretiravamo, ko se nam otroci smilijo in jim ne moremo odvzeti težav se nam zdijo grozne in še same malo trpimo – al pa fejst. Ampak bomo zmagali!!!

Še enkrat hvala za nasvete in lahko noč

New Report

Close