Hrana v nosečnosti
vse je odvisno od količine in ker nimam pojma niti koliko je morebiti problematičnih snovi v grozdju, ki ga omenjate, niti ne vem, koliko grozdja je v 1 paketu, niti kako bi te snovi teoretično vplivale na nosečnost, menim, da se bo treba zanesti na lasten ZKP (zdrava km. pamet)
Lepo pozdravljeni, brala sem, da je regrat zelo zdrav v nosečnosti, zato se ga nisem branila, ko mi ga je babica poslala nabranega. Sem ga seveda očistila in oprala 6-7x, na koncu je bila voda čista. Ko sem si naredila solato mi je ob prvem grižljaju pokalo pod zobmi. Tisto sem izpljunila in odstranila en del, nato mi več ni nič pokalo. Ne vem, kako bi bilo možno, da bi ostalo še kaj zemlje, saj sem ga res temeljito prala. Bi me moralo skrbeti, ali lahko nevarnosti odmislim?
Spoštovani,
mislim, da nima smisla delat iz muhe slona. Tudi če je tisto bil kak kristalček kakšnega minerala iz zemlje, se zaradi tega ne bo zgodilo nič
Spostovani
Danes sem v restavraciji narocila ocvrte lignje. Bili so cisto beli, partner je rekel, da so verjetno samo v beli moki. Mene je vseeno zaskrbelo, da morda niso dovolj peceni ceprav je bil okus in struktura ok. Zato sem polovico pustila. Bi bilo zaradi nosecnosti lahko karkoli narobe od premalo pecenih lignjev oz. bi se lahko okuzila z listerijo, toksoplazmozo ali bi prislo le do crevesnih tezav?
spoštovani,
mislim, da ni nobene nevarnosti zaradi tega. Od morskih sadežev so lahko bolj problematične samo školjke. V dvomu se teh morebiti velja izogibati, sicer pa morska hrana načeloma ni problematična.
zagotovo ni strupen ali vas kako drugače ogroža. Kot hrano v trgovinah vsaj načeloma ne prodajajo reči, ki niso primerne za prehrano. Kaj več o konkretnem živilu tudi jaz ne znam reči.
Pozdravljeni. Sem v 27. tednu. Jagode mi pasejo predvsem v zadnjem casu. Danes sem jih namesto vecerje pojedla kar 800 g. Ali sem s tem lahko skodila plodu? Je sploh mozno, da ima plod v maternici alergicno reakcijo, ali sem lahko glede tega mirna? Jagode so glede alergij kar sporne, zato sprasujem…
Spoštovani,
žal nisem čarovnik niti bog. Sprašujete, kako v tuji državi, katere navade ljudi ne poznam, lokalnih razmer ne poznam in zgolj na podlagi informacije, da so tudi tam mačke, preprečiti okužbo s toksoplazmozo? Kako pa naj vam tu pomagam? Mislim, da če že rinete ravno v nosečnosti nekam v neko deželo z nepredvidljivimi higienskimi razmerami, potem pač prevzamete tveganja za karkoli se vam tam pač utegne zgoditi. Vzemite v tem primeru v obzir celotno “romantiko” takšnega potovanja, tako prijetno kot tisto manj prijetno. Načeloma se v nosečnosti potovanja v eksotične kraje odsvetuje, če že, pa se priporoča preverjena hrana po evropskih normah in načelih, kakršna so praviloma v luksuznih resorih, rezerviranih le za petične goste iz zahoda. Vse ostalo pač prinaša dodatna tveganja, proti katerim ni 100% varovanja.
Pozdravljeni,
sem v 15. tednu nosečnosti in se še vedno spopadam s takšnim odporom hrane, da grozno. Piščanca vonjam/ okušam povsod, ki mi daje odpor potem do celotnega obroka. Zanima me kako dolgo to ponavadi traja in glede nato, da sem pred tem oboževala vso meso, vključno piščancem ali bom sploh kdaj sposobna spet jesti oz. vonjati normalno? 😛 … hvala vam že vanprej za odgovor.
Spoštovani,
težko je reči, do kdaj nosečnico spremlja “drugačno doživljanje vonjav” kot jih je doživljala pred nosečnostjo. Lahko traja le prvo trimesečje, lahko pa se razvleče na celotno nosečnost in še nekje do max. 6 tednov po porodu.
Pozdravljeni. Zanima me, ali lahko jem odojka. Povabljena sem na rojstni dan prijateljice, ki mi je povedala, da bodo pekli odojka. Sicer sem vedno, ko jem drugje, zelo nervozna, ali je meso dovolj pečeno. Mislim, da odojka pripravljajo tako, da je dobro toplotno obdelan in varen za nosečnice?
Hvala in lep pozdrav.
Spoštovani,
kako lahko mislite, da jaz vem, kako nekdo XY pripravlja odojka na zabavi? Ne vem. Boste morali sami preveriti ali se pač preventivno odpovedati tej hrani, če boste potem nervozni naslednjih nekaj tednov.
raje operite prijateljico. Dateljnov se ne pere.
zakaj bi naj to ne bilo varno? In kaj razumete pod “varno”? Če je varno za vse ostale, zakaj bi ne bilo za nosečnico?
Spoštovani.
Danes sem za kosilo pripravila tortilje z zelenjavnim nadevom. Prepražila sem čebulo, korenje in bučke, kasneje sem dodala še paradižnikove koščke iz konzerve in začimbe. Vse skupaj sem pokuhala kakšnih 10-15 min, potem nadev zavila v tortilje in dala v pečico za 9 min na 180 stopinj, da se še malo zapečejo z naribanim sirom. Med jedjo sem ob enem ugrizu čutila čuden okus, spominjal je na zemljo, zato sem vse skupaj izpljunila. Ne vem od kod se je to znašlo, saj sem zelenjavo dobro umila. Sumim na paradižnikove koščke iz konzerve (bio), na katerih piše le to, da so olupljeni in narezani ter iz ekološke pridelave. Ni navedeno ali je izdelek steriliziran. Če je bila to zemlja ali plesen, če je to sploh mogoče, oz. kaj podobnega, ali ima kakršenkoli vpliv na plod? Skrbi me ali je bila celotna jed “okužena” s čemerkoli? Zavedam se, da je bilo vse toplotno obdelano, a mi ne da miru in me skrbi. Sem v 27. tednu.
Prosim za odgovor.
Hvala in lep pozdrav.
vsa konzervirana hrana je sterilna, torej brez vsakih mikroorganizmov, zato ste lahko brez skrbi, tudi če bi res pojedli ali ugriznili v zemljo.