Najdi forum

Hrana pred in po treningu

Zdravo!

Zanima me predvsem kaj naj jem pred in po treningu! Treniram sam doma. Vsak dan pretecem okrog 10Km naredim nekje 100trebusnjakov in 40 sklec. Zanima me kaj naj jem pred in po treningu da bo moj trening se bolj ucinkovit. Rad bi predvsem izgubil nekaj mascobnih oblog.

Za odgovor se v naprej zahvaljujem!

Delfinček,

Glede na količino teka, ki ga opraviš… torej če tečeš vsak dan 10km, mislim da bodo kg definitivno šli dol. Zate bo bolje če ješ pred treningom takšen obrok, ki ti bo nudil več energije za tvoj tek, s tem boš lahko postopoma dvignil intenzivnost treningov.

120-150 min pred treningom, naj bo obrok, ki je pretežno z ogljikovimi hidrati… npr. večja porcija polnozrnatih ali graham špagetov z polivko, rižota(rjav riž) ali kaj podobnega. Prvi obrok po treningu, naj vsebuje več beljakovin, manj ogljikovih hidratov kot tisti pred treningom (če hujšaš). Primerni za to so mlečni izdelki oz. proteinski napitki, z malo ogljikovih hidratov. To lahko nadomestiš tudi z kakšno solato iz morskih sadežev ali kuhanimi puranjumi ali kurjimi prsi, ze veliko zelenjave.

LP,
Goran

New Report

Close