Najdi forum

hrana po 18h

zivjo! ena prijateljica je imela pred kratkim kar dosti kg, in zdaj ko sem jo videla je zelo shujsala.. rekla je da se ni drzala neke posebne hrane, ampak samo da pac po 18h ni vec jedla, ker je bila prej njena navada jesti tudi ob 1h zjutraj. Uglavnem zdaj me zanima to: imam 170cm in 54kg in bi rada imela recimo 50kg.. al pa vsaj 52kg.. torej nocem neke hude diete in ne bi rada da se mi pozna na obrazu, ker sem dokaj bleda, pa ne bi rada dobila se kakih podocnjakov in podobnega.. in tudi kaj takega, kar bi bila navada, tako da se teh par kg ne bi takoj vrnilo, ker mislim da je lazje vrniti 3kg, kot 10.. kar se mi je ze dogajalo.. torej a bi mi hrana (da jo ne jem po 18h zvecer) pomagala? pa verjetno tudi proti celulitu, ki ga imam – kot vecina deklet.. pa zajtrk, ki ga imam sedaj sele ob 14h ki je kar moje kosilo..? in ce mi lahko se predlagate kaksno hrano naj bi jedla..
in se ena malenkost.. ce mi slucajno lahko poveste katera hrana visa pritisk, ker imam zelo nizek pritisk, ki vpliva tudi na moje pocutje in bi ga rada zvisala!
najlepsa hvala

miska

Miska,

No kot prvo… zakaj pa bi tebi sploh blo treba shujšati še tista 2kg. Ker meni se že zdaj zdi da maš glih prav težo.

To da ne zajtrkuješ, niti malicaš je ful slabo. Ti v bistvu kolk sem razumel ješ le kosilo, pa večerjo.

Tebi sploh ne priporočam hujšanja, ampak raje začni jest bolj pravilno čez dan, pa začni se s kakšno obliko vadbe ukvarjat… ker celulita se s prehrano že ne boš rešila, sploh pa ne če ješ tako nepravilno razporejene obroke čez dan. Tisto, da pa ne ješ po 18 uri sploh nima veze s hujšanjem. Ni še nobena znanstvena študija potrdila da je to res… problem hrane zvečer je samo v količini in tipu hrane, ker večina se takrat najraje nabaše s hrano, pa še pazijo ne kakšna hrana je.

Glede pritiska, ja da bi pa kdo razmišljal kaj bo jedel da bo višji pritisk mel… ti raje začni redno kaj trenirat, pa se ti bo pritisk takoj popravil. Saj tvoj pritisk zagotovo ni prenizek, ker ješ kak poseben tip hrane ampak zato, ker se z nobenim športom ne ukvarjaš… vsaj nisi mi omenila, da se s čem ukvarjaš. Sploh je to zelo pogost problem pri ženskah, da imajo prenizek pritisk… ampak, ponavadi so večina teh športno ne rekreira.

Ti če že želiš kaj pametnega storit, pa met boljšo postavo začni s kakšno obliko rekreacije, ker 2kg manj na tebi sploh nihče opazil ne bo, ker si kar visoka. So punce tvoje višine, ki imajo 58-60kg pa lahko bolje od tebe zgledajo, če so športnice in imajo lepo oblikovano in čvrsto telo. Pa vse jejo vsaj 5 krat na dan, in po 18 uri… pa nobena nima nizek pritisk.

To ti pravim tako malo v razmislek… ne reševat svojih težav s hrano. Ker ni hrana kriva, da si nezadovoljna s svojih 54kg… zato tudi če shujšaš na 52kg, še vedno ne boš zadovoljna.

LP,
Goran

Moram pohvaliti tvoj forum in stran myOlympica. Res sta super.
Opažam, da ljudje vse preveč gledajo na tehtnico namesto, da bi se pogledali v ogledalo, ki je dosti boljši kritik.
Poleg tega pa mislijo, da bodo shujšali, če ne bodo skoraj nič jedli (5 majhnih uravnoteženih obrokov je zakon). Ko pa malo jejo, pa pravijo, da se ne morejo ukvarjati s športom, ker se slabo počutijo. Tudi jaz sem to mislila. Vendar pa, ko sem začela hoditi v fitnes in telovaditi doma, se je poleg samega izgleda izbojšalo tudi moje počutje. Pritisk je ostal še vedno nizek (100/65), vendar pa imam dosti več energije in nisem tako pobita. Za težo pa v bistvu ne vem, saj nimam tehtnice. :))

LP, Tatjana

New Report

Close