Hrana, nažiranje, kg gor….jaz nesrečna ali pa tudi ne???
Moram nekaj napisat, ker drugače bom počila. A se dogaja še komu? Rodila sem 2 krat in v obeh primerih sem se zredila za cca 28 kg. Prvič sem normalno shujšala nazaj na svojo težo (163 cm in 58 kg), sedaj drugič pa se vrtim v nekem začaranem krogu. GROZA!!! Jem in jem in razmišljam o tem, da ne smem, pa še kar jem in sem vesela in debela…imam 66 kg, vsak dan si rečem, jutri pa res začnem in se še tisti dan mastim z vsem povprek, s sladkim in slanim in sendviči in z vsem, skratka samo iščem in iščem. Pojem res zelo velike količine hrane, predvsem sladkega.
Gibljem se dva meseca skoraj nič. Prej sem 5-6 krat na teden tekala po 30 minut, kolesarila, telovadila, skratka celo porodniško sem bila kar aktivna in si vzela čas zase, vstajala sem tudi ob 3, 4 h ponoči in kolesarila po eno uro. Sedaj ko sem v službi pa nič. SAMO LEPO PAPCAM!!!! In vsak dan je nov začetek, ampak ni, in sem vesela, ker ja, jutri pa res začnem. Če se ne bom disciplinirala, ne vem kaj bo iz mene. Odkar sem v službi sem šla gor 4 kg, namesto, da bi šla dol…vse mi gre v rito in bederce, tako, da imam spodaj konfekcijo tudi po 41 – 44.
V pisarni so same suhice, ki neprestano nekaj grickajo, ampak lepo po malem dopoldan in kosilo in basta, kaj pa jaz…
Danes sem rekla, glej danes pa res, konec hecov, pa ni, da sem spet jedla kekse, pa štručko in popoldan grem na rojstni dan…
Jojo sem se mogla malo izpovedat, pa ne mi sedaj težit, da imam psihične motnje ali kaj vem kaj…jaz lepo papam in uživam v tem.
Ko pomislim, kako je bilo super 2 meseca nazaj ko sem po 30 minutah teka prišla vsa preznojena in z občutkom, danes pa sem nekaj naredila zase!!!! Kaj pa sedaj, verketno še 5 minut ne bi mogla tečt, ko pa sem mala bomba….
A se je dogajalo kateri podobno???
na tvojo višino pa 66 ni taka katastrofa in taka griza kot jo opisuješ ti. bodi realna, če ti pa res ni fajn tako, pa malo pošlihtaj prehrano (OH bolj dopoldne, zvečer bolj beljakovine, izogibaj se močno predelanih živil, belo moko zamenjaj s polnozrnato itd.) in bo.
Praviš, da ješ sladkarije in da ješ veliko. moraš se zdisciplinirat in si prav jedilnik narest, pa bo.
Glej, jest moraš, drugače bo telo samo delalo zaloge in ne boš nič shujšala.
Tole je moje jedilnik, ob katerem se ne redim, če pa zraven migam, definitivno izgubim kakšen kg. Si pa zajtrk, malice in kosilo nesem v službo:
zjutraj:1 velik kos polnozrnatega kruha/štručka in skutni namaz z zelišč, kava – 7.30
malica:1 jabolko in 1 banana, pest lešnikov/drugih oreščkov ali sezamova ploščica – 10.00
kosilo:testenine s paradižnikovo omako ali riba/meso z zelenjavo, ločujem oh in beljakovine – 12.00
malica:jogurt, sadje – 15.00
večerja:kot kosilo ločujem oh in beljakovine le količnisko1/2 manj, pa ne jem enako kot za kosilo – 18.00
Moja dnevna pregreha je tablica črne čokolade ali 2 piškota, za vikend pa obvezno pecivo ob kavi popoldan.
Ko migam 3x na teden po 1 uro, na teden izgubim do 1kg, trenutno pa migam 1-2x tedensko po 1 uro, sem pa isti teži.
ne se tolk kritizirat in bit tolk stroga do sebe. ok, verjameem, da se slabo počutiš. jaz imam tud nekaj viška kg, ampak sem si pred letom dni rekla, da kaj bi bilo tolk groznega, če bi takšna ostala celo življenje?? in veš kakšen je bil odgovor?? da bi v tem času ko tuhtam koliko bi morala sjušat zamujam lepe stvari v življenju in gre ta preprosto mimo mene, jaz pa nesrečna.
od takrat, ko sem prenehala z negativnimi mislimi sem shujšala 5kg. lepo počasi, pa zihr;)
pa tud vprašaj se kakšno energijo vnašaš v svoj dom in predvidevam majhnim otrokom, ko si non stop slabe volje! pa si ja ne bodo zapomnili “tečne” mame, ker ni imela 5kg manj!!!!
Ni problem v količini hrane, temveč v vrsti hrane. Verjetno so same prazne kalorije, ki povzročajo totalno odvisnost in začaran krog je hitro tukaj. S tako hrano se zmeraj prenažiraš, ker se je normalno ne da jesti.
Zmanjšaj količine, vnesi več sadja in zelenjave + gibanje. Ni nobena čarovnija, ampak najbolj zanesljiva metoda za hujšanje. Pa bog ne daj, da bi se lotevala kakšnih diet. Boš vsako leto bolj debela.
Kot, da bi napisala jaz. Tudi jaz prej suhica, po dveh otrokih sem bila še vedno v redu, sedaj pa v roku enega leta +10 kg.
Tudi pri nas v pisarni non stop grickanje…. doma se to nadaljuje, ne kaže na bolje.
Vsak dan si obljubim, da jutri pa res začnem, si kupim zdravo hrano, sobno kolo, en dan zdržim, potem pa zvečer padem v Nutelo z žlico.
Zadnjič sem zdravnico prosila, da me malo prestraši, da začnem hujšat in mi pove kakšne bolezni me čakajo, pa je videla, da me še to ne gane več. Zato mi je v kartoteko napisala, da moram do novega leta shujšat za 2 kg. In bo preverila, ko pridem naslednjič.
Ja, moja zlata zdravnica, mlada, šlang in lepa, misli, da se še doooolgo ne bova videli :)))))