Najdi forum

hrana – muce

Kakšna hrana za muce (briketi) je Aplaws? Je kvalitetna? Katera je bolj ali manj od te?
Iščem nekaj kvalitetnega in lahko prebavljivega (zaradi težke prebave).

Kaj pa Almo, Arden Grange? Kaj priporočate?

Kakšne težave s prebavo pa imajo tvoje mačke? Bo lažje tako svetovati, kot pisati na splošno.

In kaj bi naj bil “futer” ???

Futer, fujter narečna beseda, ki pomeni hrana. Mi tut nafujtramo naše žverce :=)

tasmanski vrag haloo kje ti živiš , ne delaj se finega da kao ne veš kaj je futer…. bolqno

?

No, katera od zgoraj naštetih hran je na splošno najboljša?
So mi že v trgovinah rekle punce, da je piščanček najlažje prebavljiv (gre za zaprtje), oz. ker imamo vč muc, bi neko hrano, da bi bila v redu za vse. Hill’s mi pa nekako ni…

Če gre za zaprtje, potem poskusi z Aplaws, ker vsebuje več proteinov in manj ogljikovih hidratov.
Je pa tako, da ta hrania nima dodanih ojačevalcev okusa in mačke na to hrano niso ravno nore. Poskušaj navajati tako, da mešaš s tem, s čimer ste hranili prej (najprej v razmerju 20 – 80, nato 40 – 60, če bo šlo do 100% nove hrane).

Kupi najprej najmanjšo vrečko in poskusi, če jim ustreza (400 g).

Kaj pa še dajaš zraven briketov? Ne bi bilo slabo kvalitetnih briketov kombinirati s svežo hrano, mogoče bi to pomagalo (ali doma pripravljeno meso brez dodanih ogljikovih hidratov ali pa kvalitetne konzerve, jaz jih razredčim s precej vode, za tiste mačke, ki ne pijejo dovolj same od sebe).

V bistvu ta muca nima preveč rada kaj drugega, razen briketov, pa mlko pije brez problema, pa surova jetrca. Nič! prebave. Druge muce so ok, do zdaj na AG, bi pa rada še kaj drugega sprobala, kaj naj kupim, da bo primerljivo? Pač bi kupila en velik paket, pa da bi bilo ok in za zaprto muco in za druge.

Kaj pa če poskusiš pri tej zaprti muci z dodajanjem lososovega olja (če bi ga seveda pojedla) ali pa Gimpetove paste, ki je sicer namenjena predvsem lažjemu izločanju dlake (Malt-soft)?

Pasto jaz vmešam kar med hrano, lahko oa tudi namažeš po tački, ki si jo mačka potem očisti.

Poskusi najprej to, preden vsem mačkam menjavaš hrano, sploh če jim ta trenutna izbira ustreza.

New Report

Close