hrana in miš
Lahko kupiš mišje brikete (ne vem , če jih prodajajo v manjših količinah – gre za mešanico zrn in še nekaterih dodatkov in vitaminov in morda tudi kakšnih živalskih beljakovin). Drugače so miši semenojede (kot vsi glodalci), dodaj še kakšen mačji briket, če imaš slučajno parček, da boš imela naraščaj-če ga želiš, seveda. Morda je hrana za hrčke še najbolj primerna tudi za miši. In seveda ne pozabi na vodo. Če boš kje dobila tiste mišje brikete, potem ne smeš dodajati nobene zelenjave ali česa podobnega, ker dobijo drisko. jaz sem jim sem in tja vseeno dodajala mokarje, ne preveč, le tako za posladek. Jaz imam še eno škatlo teh briketov doma, pa ti jo lahko pošljem, če mi pišeš na mejl. Mejl bom lahko ponovno prečekirala šele v četrtek, zato odgovor ne bo takojšenj. LP, Kajalouisa je pisal/pisala:
>
> s čim se prehranjuje bela miš? Travo, seno pojede?
Miši jejo vse :)))
Glede hrane ti je kaja lepo povedala, posebej res skrbi da ma miška na razpolago vodo, ker nekateri butli govorijo, da je dovolj če ji tu in tam daš malo jabolke ali česa podobnega. NE verjami tega, obvezno rabi vodo.
Drugače pa lahko daš tudi malo sadja, sir, kruh :))) (to so samo posladki)
Če je sila ji lahko tudi daš hrano za ptiče (je podobna hrani za glodalce)
V glavnem miške niso izbirčne :)))
jz mam tut bele miške k sm jih rešila pred gotovo smrtjo in postala bolj kot ne neprostovoljna lastnica domačih živali. ker so ble te albino variante zelo občutljive sm jih bla prisiljena futrat s hrano prav za njih. ker drgač so crkavale. tko da hrano za vse vrste mišk, plesočih, belih in kar jih obstaja, majo od vitakrafta v smrčku, na trubarjevi, mal preč od prešerca. za glodalve majo tut v maxiju, sam od tiztga se total zredijo, če jim ne daš kšnga korenja al pa solate al bl nekaloričnih variant večinoma. zdej jz sm mela 13 miši in so mi eno uno 250gramsko škatlco zmazale v treh dneh pa pol tko da sm se zmenla s semenarno ljubljana pa nabavla 100 paketov pa namest 240 na paket plačala 160 sitov. se splača.
če pa niso občutlive, k zdej mam sam še 5 komadov, pol pa jabki, korenje, solata, pomaranče, skorjica suhga kruha je ful dbest da bojo loh grizle (a veš k jim zobki ful rastejo), orehi, mandli, lešniki kot prigrizek. pa grisini palčke so jim fuuul všeč (sam pazi da jim ne daš ta slanih k to ni tok super), nekuhane testenine, kuhane testenine (brez soljenja!). od pijače je dobr da majo vitamine v vodi (predlagam cedevito, čiz mal, tok da se obarva voda mal na rmenkasto-oranžno, ker je hitr preveč), loh tut mlek (sam se na normalni temperaturi hitr pokvar, tko da ne se hecat s tem).
še kej vprašanj? kr povej.