Najdi forum

Hrana in hujšanje?

Hej

Sem fant, star mal čez 16. Sem že enkrat pisau na ta forum in sem se sedaj odločil da bom vprašau še nekaj stvari. Imam 170cm in trenutno 67kg, tako da mi je uspelo shujšati nekaj kg(nekje 2kg).
Sedaj bi še samo vprašal, kaj je najbolše za jesti če še vedno hočm shujšati? Saj bi še vedno rad dol dal 2-3 kg.
Druga stvar, koliko kg je najbolj idealno za mene(170cm)? 67kg se mi še zdi mal preveč zato bi še rad shujšal 2-3 kg, kaj vi menite, koliko bi blo najbolj idealno za mojo višino?

Hvala

Odvisno, kaj sedaj ješ. Iz prehrane ven vrzi sladkarije, itak. Pa jej normalne količine. In potem začni predvsem športat. Aerobno – tek, kolo. Za moč – vse možne vaje. ker veš kaj, briga te, koliko kil piše na tehtnici, važno je bolj kako zgledaš, a ne? Torej a govorimo o 67 kilah mišic ali špeha 🙂

Ja sladkarije sedaj več itak ne jem. Na dan jem 2x ali pa maximum 3x. Pa ne jem tako veliko količino hrane, da bi se tako najedel da nebi mogel vstat, ampak čist normalno. Tu me še sam zanima, katere hrane je najboljše jest?(oziroma da se neda zredit od tega). Trudim se čim več športati. Grem na sprehod, vmes tut bežim, včasih kolesarim, al pa igram nogomet(res da ne pravi nogomet, ampak tako mal z kolegom, ampak tut tako se ful zmučim saj bežim in na konc sem itak ceu moker). Najbolj pomembno mi je, da bi shujšal vsaj še 3-4 kg, ampak seveda, da bi imeu tut mišice, samo nevem kako bi doma lahk dobiu na mišicah. Nekaj primerov vaj?

Po mojem tebi ni treba več hujšat, ampak samo oblikovat telo. Skratka, klasičnega hujšanja ne rabiš, po mojem. Le pravilno prehrano. Kar pomeni, ne fast fooda, čim manj kruha, če že, pa polnozrnatega, čim manj mastno. Mogoče celo poskusi s polnozrnatimi testeninami, če ti ne bodo preveč zanič. jaz sem se nanje že navadila.
Imej tri obroke – zjutraj kruh, kakšen namaz/musliji/v mleko namočeni ovseni kosmiči s suhim sadjem + kej sadja. Za kosilo krožnik hrane. jej makarone, riž, manj krompir, jej zelenjavo, svežo ali podušeno oz popečeno. Zvečer pa jej le zelenjavo + beljakovine. To pomeni jajca ali sir ali skuta, pa kakšen paradižnik zraven, kumare ipd.
Rekreacija, vaje za moč – pobrskaj po netu, tega je ogromno. Ne rabiš fitnesa za to, zadošča, da delaš na lastno moč. Sklece, trebušnjaki, vaje za rit, itn itn.

New Report

Close