hrana Brit
te hrane še nimam doma, ker pa sem zasledila da ta hrana obstaja in prodajalka mi je celo rekla da je hrana v istem rangu kot eukanuba, sem mislila če ima kdo mogoče kakšne izkušnje z to hrano. čez 10 dni namreč dobimo v naš dom mlado kepico in ne bi rada kupovala hrano ki je praktično zanič, potem pa zaradi tega hodila okrog veterinarjev. mislim da bom raje kr pri eukanubi ostala!
imam pa brošuro na kateri so napisane sestavine: piščančje in ribje meso, jagnjetina, riž, koruza, riževe luščine, sladkorni rezanci,lososovo olje, minerali, umetni aminokislini-lizin in metionin, vitamini, sledni elementi in druge biološko aktivne snovi…
piše tusi da brit ne vsebuje soje, svinjine in genetsko spremenjenih organizmov in konzervansov.
napisano je tudi da je ta hrana proizvedena v skladu z najstrožjimi kriteriji kakovosti in skladno s predpisi standarda ISO 9001 in pa da proizvodno proces nadzira kontrolna tehnologija HACCP.
tako da res ne vem….
Mi jo uporabljamo od vsega začetka za našega štirinožca, zdaj smo porabili drugo 15 kg vrečo. Res pa je, da smo verjeli prodajalki, ki nam jo je zelo priporočala in ga hranimo v dobri veri v tem, da mu dajemo dobro hrano. Je pa tudi nam rekla da je v istem rangu z Eukanobo, ker pa so ti prodajalci direktni uvozniki je cena ugodna. Toliko o njeni razlagi.
No, mi težav nimamo nobenih zaenkrat.
maja; pred kratkim sem govorila z eno gospo, ki je veganka in ima podjetje, ki ponuja tudi vegansko hrano za pse in mačke Ami.
Zatrdila mi je, da koruza nikakor ni alergen in da jo psi prav dobro prenašajo; hrano uporabljajo psi, ki imajo ravno težave z alergijami. Brin jo je že kakšna 2 meseca in sem prav presenečna; drekec je ok, dlaka bolj sijoča kot pri ostalih hranah, zredil se je, kar je bilo prej nemogoče. Mi smo zelo zadovoljni.
maja, napisala sem, da je koruza najpogostejsi alergen, ne da so nanjo alergicni vsi psi. Niti ne, da vsem psom, ki so alergicni, povzroca tezave. Dejstvo je, da jo psi slabo prabavljajo.
O veganski hrani rastlinskega izvora za pse in macke, pa se mi zdi povsem brezveze razpravljat. Sploh za slednje. Macke so mesojedi in hrano rastlinskega izvora (govorim o beljakovinah) izredno slabo prebavljajo. Ok, ne recem, da poskusis pri zivalih pri katerih res ne gre drugace, da pa bi jih s tem futral izkljucno zaradi cloveskih ali kaj vem kaksnih nazorov, se mi zdi pa trapasto.
Me pa veseli, da je Brin ok.
m.
Jaz vecina prevodov vzamem z rezervo, ker so najveckrat pomankljivi oziroma slabo prevedeni v nas jezik. Iz originalne analize se da se najvec razbrati o hrani. Super je, ce hrana izvira iz anglesko govorece dezele ali vsaj nemske, ker drugace mi ne preostane nic drugega kot zaupati nasim prevodom in prodajalcem to pa je vse skupaj bolj jalavo.