Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja hrana bogata z železom

hrana bogata z železom

Pozdravljene,
katera hrana vse vsebuje veliko železa. Mali ima namreč slabo kri (9,5 m), pa čeprav veliko zelenjave, sadja poje (špinača, brokoli, korenje, rdeča pesa, suhe slive in marelice-skuhane, kompot spije, sadje poje). Kaj mu naj še dam, poleg teletine in govedine, da bo imel boljšo kri?
Hvala za vaše izkušnje in znanje.

malo poglej z iskalnikom, sem že pisala, kaj vse je nam zelo pomagalo.
Na kratko: iz mesa telo bolje koristi železo kot iz zelenjave, pa kombinacija s C vitaminom je pomembna. Govedina, divjačina, jetrca, rumenjak, temno zelena zelenjava, krema materine dušice.

Ribezov sok (najboljše tisti, ki ima večjo vsebnost sadja), borovnice, … Sicer pa naš triletnik je bil tudi slabokrven, dokler je bil v “babi” varstvu. Od septembra obiskuje vrtec, kjer uživa pestro in raznoliko hrano. Roko na srce, takšnih jedilnikov običajno doma otroci niso deležni. V novembru lani, na kontroli krvi je bil rezultat viden.

Sicer pa jaz sem našemu dajala tudi frutek z dodatkom železa (mislim, da črno grozdje) pa Floravital (ali nekaj takega) sirup, kupljen v DM-u. Imajo pa tudi sirup rdeče pese v kombinacji z C vitaminom, vse za otroke. Malo poglej.

Pestra in raznolika prehrana bo sigurno pomagala, nam je.

Moja kolegica je mesnim kašicam dodajala malo pomarančnega soka. Zaradi absorbcije.

Nam je prdiatrinja svetovala tudi žrebičkovo meso in zajčka.

prdiatrinja, ha, ha, ta mi je pa všeč

Mal sem se zatipkala hehe

prdiatrinja je meni tudi všeč
Saj včasih so že bolj take….

New Report

Close