Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Hrana bogata z železom

Hrana bogata z železom

Pozdravljeni,

imam 6 mesecev staro punčko, kateri so pri odvzemu krvi ugotovili, da je slabokrvna. Zdravnica mi je zaenkrat svetovala naj uživava čim več hrane bogate z železom. Kaj bi vi ponudili tako malemu dojenčku, da bi vsevbovalo čimveč železa?

Za vaše odgovore se vam že v naprej zahvaljujem

Hoj,
če ji že daješ meso – ŽREBIČEK! Ne lomi ga z drobovino, ki je dokazana nezdrava za celotni organizem… Sicer pa brokoli, pesa, vsa rdeča zelenjava, morda kakšni otroški kosmiči z dodatkom železa. Borovničev sok (frutek).
Srečno! Nina!

mene tudi to zanima,za devetmesečnika, sem se kar pridružila.lp

Kolikor jaz vem, naj bi bilo z železom takole:
železo, ki je v zelenjavi in sadju je dvo-valentno in je v bistvu za človeka “neuporabno”, ker človeški organizem potrebuje tro-valentno železo, katerega se pa največ nahaja v rdečem mesu.

kaj pa suhe slive?

Za tako majhnega otroka je lahko to problematično za prebavo.
Nina!

Suhe slive lahko brez problema daš, samo ne v preveliki količini, še boljše pa so suhe marelice, ki imajo še več železa. Jaz mojemu ko kuham polento, čisto na drobno narežem in dodam in s slastjo poje! (tudi rozine!) lp

nasemu mladenicu (od 9.meseca) v hrano dodajam morske alge, ki vsebujejo vse zivo. tudi obilico zeleza. so bioloske. dobi se jih v intersparu v cityparku. potrosis jih v kasice kot npr. origano, na koncu.

SUHE MARELICE – prekuhane in dodane jabolčni kaši!!!

Suhe marelice in jabolko skuhaj v kompot. Pretlači in to je to. Za špinačko je pa pomoje še majhna.
AnaM

Meni je takrat pediatrinja svetovala vranico – vsebuje največ eritrocitov in obenem najmanj svinjarije od vse drobovine. Tako smo ribali vranico in delali cmoke za v juhico.
LP, Mina

New Report

Close