Hpv virus
Pozdravljeni
Pred dvema dnevoma je moj partner na sramni kosti opazil bradavico, ki jo ima tam že nekaj časa. S partnerjem sva zvesta kar pomeni da nimava spolnih odnosov z drugimi.
Glede na to da sva v dilemi ali je možnost z okužbo hpv virus potrebna naju zanima ali je možno,da bi bila ta bradavica posledica hpv virusa ali je lahko navadna bradavica? je ob pojavu hpv virusa bradavic več ali je možno da je samo ena? Ali naj preventivno bradavico s čim maževa ali ne?
Zanima me tudi kakšni so znaki hpv virusa pri ženski in kakšne posledice prinaša ta virus,ter na kakšen način se lahko okužimo.
Hvala za vaš odgovor
Zaskrbljena -.-
Pozdravljeni,
tudi samo ena bradavica je povzročena s HPV virusom. Običajno so kondilomi bolj drobni, resičasti, številni, lahko tudi bolj v nivoju kože. Najbolje bi bilo, da se ta bradavica odstrani, ker če se rani, se lahko inf. še bolj rada prenaša. Najlepše sojo odstrani z laserjem, saj običajno ni potreben noben šiv in tudi lok. anestezija ni potrebna.
Pozdravljeni. Leta 2014 prvič nisem imela dober pap bris, nakar sem bila napotena tudi na odščip kateri ni pokazal nič resnega. za pol leta me je ginekologinja spet naročila na ponoven odvzem pap brisa kateri spet ni bil dober in zaradi katerega sem spet morala na odščip kateri spet ni pokazal nič nevarnega. Pri naslednjem pregledu mi je zdravnica omenila da imam kronično vnetje, zato me zanima če ima to kakšno vlogo pri tem da brisi vedno niso dobro. Zdaj mi je spet vzela bris in opozorila če pap bris spet nebo dober bom morala na operacijo pri kateri mi bodo obrezali sluznico. Pri pregledu je še opomnila da se ji nek predel v nožnici zdi čuden. Naj omenim tudi da sem hpv pozitivna. Jem kontacepcijske tablete Jaz in sem stara 22 let. Prosim da mi dogovorite česa se lahko bojim in kaj bi to lahko pomenilo. Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
pri HPV okužbi in spremembah na materničnem vratu, ki trajajo več kot eno leto je potrebno nekaj narediti. Po enem letu se infekcija običajno nekoliko umiri in spremembe niso več nevarne. Običajno zadostuje laserska vaporizacija sprememb na materničnem vratu. Potem je običajno v redu. Nadalje imate kontrole brisov.