Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja HPV procenti

HPV procenti

pozdravljeni,

mene,pa zanima,če ima ženska spolni odnos s kondomom in če povzamemo,koliko procentov je možnosti da papilovirusi povzročijo rak endometrije,koliko je možnosti da lahko “faše” tega raka?

skratka,mam matematično vprašanje,pa ga težko zastavim. Določen procent možnosti je,da ženska dobi rakav papilovirus od HPV pri nezaščitene spolnem odnosu. Tako s epač prenaša. nevem kakšen je ta procent. Prvo me to zanima koliko teh virusov se spremeni v raka,procenti možnosti?

Drugo me pa zanima,če ima odnos s kondomom,ali se ta procent še zmanjša? in kakšna je dejanska možnost?

prosila bi za praktično razlago. lp

Spoštovani, zaradi narave okužbe z virusom papiloma, števila tipov, na vprašanje ni mogoče odgovoriti. http://www.nijz.si/sl/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-o-okuzbi-s-hpv-raku-maternicnega-vratu-in-cepljenju-proti-hpv-1
Tipov je namreč ogromno, večina okužb je tihih, pri cca 10% okuženih pa se le-ta razvije razvije v trajno okužbo. Koliko od trajnih okužb po potem prešlo v predrakave in rakave spremembe, je spet odvisno od vrste dejavnikov.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close