Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca HP

HP

Spoštovani,

Na pregledu so mi odkrili Helicobakter pylori in mi je moja zdravnica predpisala zdravljenje.
Problem pa je, da sem jaz alergična na antibiotike in sicer v tem smislu, da mi ne smejo priti v želodec (z zaužitjem). Tudi navadnega aspirina ne smem vzeti.
Kuro z antibiotiki sem poskušala vendar sem morala po treh dneh nevzdržnih bolečin v želodcu terapijo prekiniti.
Obstoja kak drug način, da bi se rešila te bakterije?
Stara sem 34 let in težave z želodcem imam od svojega 16 leta prvo kot ulkus na dvanajsterniku in do sedaj kot gastritise. Da je mera še polna, sem bila dvakrat operirana zaradi ileusa nazadnje leta 1997 in sedaj vsaj 1 x mesečno bruham, rentgenska slika je takrat pokazala delno zaprtje črevesja(bila odpeljana v bolnico, vendar so tam rekli da še ni kritično, dali inekcijo proti slabosti in dieto in se bomo še videli).
Naj še napišem, da je tudi moja triletna hčerka alergična na antibiotike.
S težavam s črevesjem se sprijaznila in čakam na dan ko bom morala iti spet na operacijo, bolj me pa skrbi v zvezi s to bakterijo.

Hvala za odgovor in lp
romi

Spoštovani!

Bakterija Helicobacter Pylori ljubi kislo okolje in ga nemnehno zasleduje. Le v takšnem okolju namreč uspe izdelati obroček iz plina, ki jo obdaja in ki omogoča njeno množenje.
Če antibiotikov ne moremo uživati, si lahko težave ublažimo s pitjem sode, oziroma z magneziuijevimi pripravki (Donat vsak dan). Prav tako odsvetujem uživanje citrusov (limon, pomatanč..). Sadje z lupino (na primer jabolko – lupina) dodatno draži občutkljivo in vneo želodčno sluznico.
Dobrodošlo je uživanje ingverja (kako se pripravi napitek, sem na medovernetu že pisala).
Priporočam tudi uživanje kuhane zelenjave in namaza iz svežega avokada.

Želim vam uspešno zdravljenje.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close