Hotel mama
Moja babica je stara čez 80 let in je še vedno hotel mama. Mislil sem citirati eno frazo, ampak je ne bom. Gre se za to, da imate ženske željo po oskrbovanju otroka, ki se ji preveč posvetitie. Na koncu, ko je odrasla oseba naveličana biti nadomesten nedonošenček ostanete zdolgočasene. Isti scenarij skozi in skozi.
Aja, ko sem pisal od svoje babice. Enemu otroku je hotel mama, mož ima nekaj čez 40 let. Eni hčerki je bila zelo dolgo nadomestna varuška, malo se je altruistično mama silila sama, malo se gre tudi za to, da ima ta hčerka ene 8 otrok (sej ne vem, vsako leto je kak nov). V glavnem: iz nadomestne varuške so svojo mater izvlekli ostali sinovi in hčere in to tako, da so kar nakričali tistega, ki je mater izkoriščal. Če poznate tak primer ženske, ki se pusti izkoriščati verjemite, da sama NE BO NIKOLI PRIŠLA VEN. Če se ne morete oddaljit, tako čustveno kot psihično od tega problema bo vam lažje, če ji ga rešite. Rešite ji ga pa tako, da nazjate izkoriščevalca in mu zabičate kar je treba.
Meni se zdi, da si ženska ne želi skrbeti za otroka v pozni starosti vendar jo v to bolj sili strah, d bo če ne ostala sama, v zameri.
No jaz sem se iz hotela mama izselila, ko sem doštudirala, delala sem itak že prej. Isto pričakujem od moje 18 letnice.
Ampak kašne bolečine za direktorico mojega hotela :). Vsa žlahta ve kako sem nehvaležna in nesramna. Samo enkrat na teden jo pokličem, obiščem na 14 dni. Za varstvo psa in otrok najamem poklicne varuške, če že rabim, za čistit in peglat pa snažilko. Torej sem samostojna moja mama pa doma joka da ni nič vredna. Velikokrat imam slabo vest in mi je hudo. Večkrat bi šla domov, če ne bi takoj začela vsiljevati svojih uslug. Še danes je prepričana,da otroke (njene vnuke) stradam.
Zakaj si ne najde prijateljev hobijev, ne gre v dom upokojencev pojma nimam. Jasno in glasno sem ji povedala, da me lahko vedno pokliče če rabi kaj iz trgovine, zdravnika, denar ali drugo pomoč. Nikoli nič ne reče.Ne dovolim ji da me klicari, dnevno če sem dala otrokom kaj za jest. Nenazadnjesi lahko vzamejo sami saj je najstarejša že polnoletna.
No saj veste kaj sem hotela povedati.
zato pa je vedno več moških, ki so neodgovorni in še vedno na stopnji petletnega otroka, ki se mamice drži za kiklo in pije iz cuzlnov in po flaški še po 40 letu. usluga pa taka, ko se mame ne znate zaposliti zase takrat, ko je čas. tudi mame bi bilo potrebno kdaj oklestiti po ritah, ne samo sončke, kot se pogovarjate med seboj.