Mi lahko kdo pomaga z nasvetom, kako potakniti hortenzijo in hibiskus.Kakšno vejico naj izberem? V kakšno zemljo ali kar v substrat? Na vrt ali v lonček ali najprej v vodo? Sem morda že prepozna? Hvala za odgovor.
Vem za hibiskus. Poganjek, ki ni olesenel, z dvema lepima listoma, daš v vodo. Če imaš substrat, pa ga najprej pomočiš vanj, potem pa v zemljo. Jaz ponavadi takoj podtaknem v zemljo, pa se včasih ukorenini, včasih ne. Mogoče bi edino počakala na pomlad, ko odrasla rastline odžene poganjke.
Če vršičke prej pomočite v rastni hormon, se bolj sigurno ukoreninijo. Hortenzija in hibiskus potrebujeta hormon za “delno olesenele podtaknjence”. Hibiskus se mora ukoreniniti na toplem, zunaj je že absolutno premraz.
Možnost prijave tem in komentarjev je namenjena za primere hujših kršitev pogojev uporabe, sovražni govor, pozivanje k nasilju, objavljanje golote, in ne za prijavljanje komentarjev, s katerimi se ne strinjamo. Pred prijavo še enkrat dobro premislite, če je vsebina res primerna za prijavo.