Najdi forum

ufffffffffff..js sn aut pa spet in….se že mučim 4 leta..zdržala 12 dni..trinajsti pa cccc……………..ne vem kaj mi je ..v glavi sn odločena da neham…pol me pa neka sila nazaj potegne..nekaj podzavestnega..lahko temu rečem strast????

tut jst sm si misla , da probam še z metadonom , če mi pa še zdj ne uspe , mi pa ne preostane drugega kot zlati šus..in mi uspeva , zaenkrat zelo dobro..
trejsi..vsi smo bli skos out pa in pa out pa in..more ti u glavi kliknt , morš vedt zakaj si želiš biti brez drog..tut jst sm se miljonkrat že skrizirala brez vsega,pa sm bla čista 1 tedn , takoj 8. dan sm se ga šla pa zadet , ker kao nism bla več navlečena..bedarija..vsi si lažemo.
ne vem , najdi si nekaj drugega , da zapolniš tisto strast do heroina..ja , lahko rečš da to kar čutiš je strast , samo ta strast te samo dol vleče , zmeraj globje..probaj to strast usmeriti v šport , risanje , pisanje..karkoli si rada počela , predn si se ga začela zadevat..
SREČNO

to je še huje kot strast, ta zbledi s časom…in se je rešiš, tega pa…
vem kaj te vleče….saj zase ne pravim, da sem popolnoma čista, vedno ko me zagrabi hors, se raje izognem s kakimi tramali, ali čem drugim, glavno mi je da se horsa več ne dotaknem… vse ostalo bom opustla pozneje, ker vem da mi popolnoma na čisto ne bo ratalo, ker je … vse skupaj preveč komplicirano…. mogoče pa tudi ker nočem… v bistvu še sama ne vem…
kaj hočeš ti?

dea….
hmmm.kaj hočem….hočem življenje brez drog…sam moči pa ni..vsaj une taprave ne…v bistvu težko govorim o drogah..ker mene privlači samo hors..ostalim substancam zlahka rečem NE!….bila so obdobja različnih opiatov..pa kombinacij pred horsom….pol pa…a misliš da je samodestrukcija v genih?..ne vem včasih sem s fizično bolečino bežala pred psihično…ugašala cigarete na koži…nek glup občutek osvobojenja..kaj pa vem…sovražim to svojo preobčutljivo naravo..ta jebeni senz…

ozdravljena….
čitam te..in na nek način zavidam:)…pač še ena tistih slabosti človekove narave…nekdo lahko..js pa ne:)…ampak decLajf..ebi ga..

vem kaj misliš, ko se začneš najprej uničevat, pa se tega ne zavedaš, pol pa se začneš zavedaš, da se uničuješ, pa to počneš še kar naprej, še bolj…
mislim, da ni v genih je pa nekje v nas… ljudje se tega ne zavedajo, ena kolegica se nikoli ni dotaknila drog, pa je po moje bolj nesrečna od mene in se bolj uničuje sama sebe kot sem se jaz kdajkoli…
ful si želim, da bi lahko spremenila.. vse… sebe…
ne vem, niti sama kaj bi rada, to je moj problem…. jaz tudi z drugimi drogami nikol nisem imela problemov, hors pa… ja, to pa mi je zadišalo… pol pa sem bila že v krizi…
ful bi potrebovala nekoga, ki bi me razumel, ki je dal sam nekaj takega skozi, rada bi se pogovarjala o tem, ker me tišči nekje v meni, kot, da hoče na dan… zato sem tu na tem forumu…. ozdravljena, tebi pa…hvala

iggy!!!

mislim…..ti ni se zadost hors zatezil in life đankurke da si da ti spet po glavi spomin filinga skače.mislim…rabs klik punca!!!!
po moje si se zarad starih spucala,kokr sm se sam velikokrat poprej!
pol pa mi je stalno po glavi filing horsa skaku tku da ni blo kej…cez cas opet na novo padu notr!!mislim…sam sem rabu komuno da sem dozivu ta klik.po dobrem mescu komune sem dozivu klik in takrat sm vedu da je over.zdej ze 4 leta brez problema zvim cist.vecina đunksov se mi dobesedno gabi,z nekaj pa se se kdaj ustavm na kafetu a brez problemov zame.sej ne mislis druzga kot kje bos dubu kes za sus,komu bos ukral,koga bos zaj.. in ,ce se pogledam za nazaj…kaka zguba sem bil…bi dal life za en ku..v šus.pa se vsi pufi in problemi…
mislim da nisi padla se dovolj v drek,drgac bi ti kliknlo.

kej nej poskusis????? pozabi ce zmores!!!sam tega nisem zmogel tko da…. komuna!!!

peace to you iggy!!

saj to je tisto, klik sem imela…. ja pol pa filing… komune verjetno ne bi zdržala…. glede starih pa, oni še vedno niso dojeli kaj se je v bistvu dogajalo z mano, niti ne bi pogruntali, če bi se spet zadevala, itak pa živim sama, oni so sto kilometrov vstran… s tem, da sem se spucala v bistvu nimajo nič, oteževali so mi vse skupaj, mi težili…. ko sem krizirala je moj psihijater hotel, da ostanem v bolnišnici, prepričan je bil, da moji starši tega ne zmorejo in res niso in nikoli ne bodo….

najt morm tisto kar sem izgubila…. dobro vem, da to ni hors….zato pa bom probala naprej… brez horsa….

hvala ti….

isaias,
dobr si napisu, eni pa ne rabi-mo(jo) komune.

vidiš tega me je najbolj strah….
drži se. edin ta lajf maš. drugega nimaš.

seat

jaoooooooo…kako mi grejo dlake pokonci ko to berem…
filing gor filing dol…je…esh ta filing ce ti totalka unici lajf…ne unici ga samo uzivalcu ampak vsem bliznjim!!
mam izkusnje s tem, tako da vem kaj govorim…tiste, ki imajo tezave z drogo razumem – vem da trpijo..vendar VSI trpimo na SVOJ nacin…folk se drogira zarad tezav – OK zakaj se nebi pol vsi drogiral ker mamo pac probleme?? ker se BORIMO in hocmo ZIVET!! hmmm droga zarad filinga??? sori men tut cokolada da poseben filing, sam ce nocem met velike riti, je pac ne smem jest…da si pa unicis CEL lajf zarad parih trenutkov “hudga” filinga po horsu je pa meni norost..pa ga ne unicis sam sebi, ampak celi FAMILIJI – na katere sorci vecina sploh ne pomisli, dokler niso tolk v dreku da rabijo pomoc…to je cisti egoizem…
kaj je point tega, da se mal razburjam…21 letnik zdrav, športnik, nikoli kadil in ne pil, z visokimi zivljenskimi cilji dobro sluzbico, skratka poln energije dobesedno cez noc hudo zboli in se bori da bi lahko zivel…hudo je ko to pomislis…nepravicno..pa je res…
in potem imas na drugi strani ljudi, ki svoje zivljenje dobesedno unicujejo – imajo zdravje, druzine, moznost da nekaj postanejo…NE!! pa izberejo DROGO in ta kao ful filing..ZAKAJ?? egoisticno? je na svoj nacin…
dissajte me…ampak to je moje mnenje…hudo mi je za vsakega ki zaide s prave poti – sem tut prpravljena pomagat…samo, zakaj bi se borila za nekoga, k tega cez cas ne zna vec cent in se poda nazaj k svoji prijateljici “drogi”??

sm zdej opazla, da sva s tazjo kometirali dokaj podobno…
dozdeva se mi da tuki diskusirate o horsu kot o eni fenomenalni zadevici, ki pa ima zal svoje posledice…k sm brala te vrstice me je kr stiskal v prsih…
moj starejsi brat je 13. mesec v komuni v spaniji…konec marca prihaja domov…horse…unicil, razbil nam je druzino…dobesedno smo OBUBOZAL…jst pr 20ih ne morem vec nadzorovati zivcnih izpadov…vsi smo bezali iz hise..dobesedno smo bezali od njega…ker ko smo si prisli blizu, je bilo 24/7 samo maltretiranje (psihicno, fizicno)..drugace smo zelo navezana druzina…ljubeca…nikoli nisva z bratom trpela kateregakoli nasilja…vzrok? punca…k je vedla kako je nor na njo – pa je vso zadevo zacela mal izkoriscat..frendi – k so na foro: dej zacni se ti, da ne bom sam v temu dreku…itd itd…
in evo..mal pomislte o tem, kako je ta trenutek meni k berem te vase debatke o tem kako vas vlece nazaj in hors gor dol…bla bla…in takoj pomislm na brata…take muke prezivljat??? mu dobesedno resevat lajf, k ga ocitno sploh NOCE zivet…ce bo spet zacel razmisljat o tem horsu takoj ko bo en teden doma al pa se prej…!!! da bi spet mogla prezivljat isto k sm eno leto nazaj – rajs se OBESM!! hoces cloveku dobr, vse mu das, samo da bo srecn…pol pa tko…
jst mam brata ful rada…vem da me ma on tut…
samo…me je v krizah pretepu u nulo, ce sem rekla kaj kar mu ni blo vsec – pol mi je reku oprosti…
ejj to je isto k da das lacnemu jesti za pleksi steno..
ne smilim se sama seb…lahko sem še 100x pretepena, ce bo pomagal da bo normalno zivel…sam kaj je point?? sam izbira o tem a bo sel po dope ali ne…njegova izbira je…
vsak k gre, ….mah…brezveze

tega se vsi bojomo….
samo nekak gre naprej, ni vsega konec, še najbolj se bojim tega, da ne vidim nikjer nečesa več…še sama ne vem kaj iščem, odločla sem se za življenje, ki si ga včasih malo popestrim, nikoli pa več s horsom…ni šans…
hočem nekaj samo ugotovit še morm kaj je to 😉

Pa kakšni užitki so to?To je vse skupaj ena prevara in to zelo velika!
Ne uničuj si zdravja in imej za drogo bolj zdrav način življenja.
Ne pusti si,da ko si enkrat čista in si ven iz tega,da si dovolš,da te nazaj not potegne in sigurno bi padla še nižje,kot si bila do sedaj.
Ne razočaraj sebe in ljudi,ki te imajo radi in te cenijo,predvsem pa starše in fanta,kateri praviš da je ok fant!
Pa srečno naprej-brez drog!

po pol leta (približno) itak baje pride do takšne faze, kot jo pač imaš. Lepo potrpi in zdrži malo časa in boš spet svobodno razmišljala. Srečno!

A zakaj ne? npr. zato. ker mi je hors uniču pol življenja. Zdaj sem clean že eno leto. Pijem metadon, delam šolo… Tebi pa lahko rečem samo to… A se spomnš tistga filinga, k se zadevaš, vedno z več, pa še vedno nisi nič zadet. Pa nimaš se na koncu več kam zadet. Bolje je živeti brez droge, ker droga, vsaj trda droga, ti ne daje ampak samo vzema.

Drda-“klin”pomeni biti brez vsake droge,tudi brez metadona!
Sicer sem pa tudi sama odvisna od horsa,zato bi čestitala Dei in Ozdravljeni,da jima je uspelo,in upam da se še vedno abstinirata!če bota še kej na forumu,pa lahko mal poklepetamo!
Caw,pa velik sreče!

Ljudje, ki zbolijo za bleznijo odvisnosti vzpostavijo take mehanizme, ki jih na nek način “silijo” v uporabo drog, da je pri vseh po končanju zdravljwenja, pa naj bo to v komuni ali kjerkoli drugje, še dolgo časa velika nevarnost, da ponovno vzamejo drogo. Zato je potrebno delati veliko tudi po ozdravljenju. kar pa vidim kot velik problem je sprejetost teh ljudi v družbo. tako težko si zagotovijo ponovno zaupanje in zelo velik poraz je za njih in za njihove najbližje, ko ponovno padejo v drogo. ravno zaradi tega mnogi ne povedo, da jim je težko, da se počutijo nesigurne in da skratka potrebujejo pomoč, ker se bojijo, da sami ne bodo zmogli. Zato svetujem vsem, k iso v takih in podobnih stiskah, da čimprej poiščejo pomoč, le to jim tudi močno poveča možnost, da ostanejo clean, kot rečejo sami.

to si lahko približno predstavljam , ker se tudi meni opojavljajo ti občutki, ampak ne po heroinu, ampak po tabletih, antidepresivih, ki sem jih kar enkaj let s prestanki uživala, pol leta sedaj pa že ne.., čeprav ni to drioga v pravem pomenu, ti le da nek dober občutek in energijo..lp

No, samo malo se javljam. Še zmeraj čista in srečno zaljubljena 🙂 Ja, lahko rečem, da sem spet normalno zaživela. Veselim vsakega dneva posebej, (prej sem komaj čakala da dan mine), spet delam šolo s polno paro, izpit za avto sem umes naredila, obnovila stike s sorodniki in prijatelji..Fajn mi je živet :))
In sem živi dokaz, da se da, če se hoče. Jst sm hotla in mi je ratal in to želim tudi vsem vam, ki se borite s kakršnokoli zasvojenostjo.

Lepo, da ti gre še vedno dobro, bravo. 🙂

New Report

Close