Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hormonsko neravnovesje

Hormonsko neravnovesje

Imam neurejene menstruacije od 19-45 dni, enkrat zelo močne, drugič komaj zaznavne. Ciste na obeh jajčnikih. Prekomerno sem poraščena. Čustveno sem nestabilna z močnimi znaki PMS. Poskusila sem z jemanjem Diane35, vendar jih nisem prenašala in sem po pol leta prekinila z jemanjem. Ginekologinja pravi, da so za taka hormonska nihanja primerne tabletke in da mi lahko da kake z manj hormoni.
Ker ne želim jemati tabletke, iz več razlogov, nameravam imeti še enega otroka…me zanima ali je možno kako pogledati ali je vzrok res nepravilno izločanje hormonov..katerih…oz. ali se da to odpraviti na kak naravnejši način? Morda pregled za ščitnico? Ima to sploh povezavo z delovanjem le te?

Spoštovani!

Vaše težave najverjetneje niso povezane z motnjo v delovanju ščitnice. Za potrditev priporočam določitev TSH. Glede na opis gre najverjetneje za sindrom funkcionalne androgenizacije. Predvidevam, da ste tovrstno motnjo že opredeljevali pri endokrinologu. Več o tej motnji si lahko preberete v postu: http://med.over.net/phorum/read.php?f=135&i=230&t=221
Za razjasnitev vaših težav je torej vsekakor možno določiti nivo androgenih hormonov v serumu.

Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Najlepša hvala za odgovor. Pri endokrinologu nisem bila, bom vsekakor šla.

New Report

Close