hormonske težave
pozdravljeni, trenutno ste edini na koga se lahko obrnem. stara sem 24let in že 3 leta jemljem kt logest (brez težav) pred mesecem dni pa se je začel poleg vročinskih valov, velike mere občutljivosti( jezna in tečna sem zaradi vsega!), še pojavljati ZMANJŠAN OBČUTEK ZA DOTIK, namreč namesto dotika čutim mravljinčenje, vgavlavnem občutim DRUGAČE. Ker sem pred več kot mesecem dni nehala kaditi sem to najprej povezala s tem, vendar je vse to ponehalo v času 7dnevne pavze z tabletkami, menstruacija je bila zelo močna in krče sem imela kar4 dni(krčev drugače nimam ali zelo redko).8dan sem znova začela z kontracepcijo in po2 tednih spet občutim mravlinčenje in enako stanje. zato krivim kt(ne vem kaj je lahko druga krivo)?zanima me ali lahko preneham s kt takoj; ker jih ne želim še cel teden jesti. Ginekologinja ima čas zame čez teden dni, kar je zame prepozno, zato bi vas resnično prosla za odgovor!
Spremenjeno razpoloženje je lahko povezano s hormonsko KC, včasih je potrebno zamenjati vrsto tabletk. Vsekakor bo treba do ginekologa na pogovor. in pregled Če so motnje zelo izrazite, lahko takoj prekinete tabletke in dobite prej menstraucijo, nato pa uporabljate drugo zaščito. Morda bo treba na pregled tudi k osebnemu zdravniku, ker se lahko dogaja tudi kaj drugega, nepovezanega s tabletko.