hormonske motnje
Pozdravljeni!
Stara sem 43 let. Pred 2 leti sem imela v maternici ciste, zato mi je izostala menstruacija. Ko se je le-ta pojavila, so izginile tudi ciste. A neredna menstruacija se nadaljuje, zato mi je ginekologinja letos predpisala hormonske tablete trisinquens. V tem času sem se začela tudi rediti, povečal se mi je trebuh, v njem čutim napetost, sem raztresena, imam manjše glavobole, ki jih “preženem” z aspirinom …, pogosto sem utrujena… . Zanima me, če je vse to kakorkoli povezano tudi s ščitnico. hvala za odgovor.
Bila sem na ultrazvoku 14 dni po menstruaciji mislim da za ugutavljanje ovulacije.Zanima me kakšno mnenje imate vi na ta izvid in sicer;
Uterus primene oblike in velikosti.Maternična votlina pravilna,obokan svod.Ovarija na tipičnih mestih, v levem anehogena struktura 26 in 16 mm(jemala Klomifen tbl.)jaz pa sem jemala tablete Dabroston in me zanima če je to isto kot Klomifen.Zanima me tudi kaj je sloh to videl – anehogena struktura.
Najlepša hvala za vaš čas in odgovor.
Spoštovani!
Zdravili Klomifen in Dabroston imata podobno delovanje na zorenje jajčeca. Anehogena struktura pomeni področje v jajčniku, ki ne odbija ultrazvočnih valov, torej gre za najverjetnje za tekočino (cista…).
Lep pozdrav!