Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza hormonske kreme

hormonske kreme

Pred zajtrkom najprej popijem kozarec bazičnega prahu, nato sledi (po 1-1,5 ure) zajtrk, ki ga ponavadi jem v službi (vrtec). To so koruzni krispiji in razni namazi, ki jih naredijo same kuharice, ali pa s sabo prinesem bučkin, čebulni ali ingverjev namaz. Včasih sabo prinesem bio pirin kruh. Kadar je mlečno- dobim na sojinem ali riževem mleku kuhano proseno kašo, kvinojo, piro,koruzni zdrob… Za kosilo imam največkrat nekakšno zelenjavno juho, potem pa sojine, pirine ali koruzne testenine z različno zelenjavo, popečenim tofujem in raznovrstne solate, včasih dobim polpete iz cvetače, soje, tofujeve hrenovke….Stročji fižol, korenček kuhan v sopari, lahko v solati. Večerjam včasih bolj včasih manj – tudi vegi palačinke (pirina moka, ovseni kosmiči, riževa moka, riževo ali sojino mleko in sol), ki jih namažem z zrelim kakijem, potenstanimi jabolki, včasih si v hitrem pekaču popečem šnite krompirja, ki ga zaužijem s čebulnim namazom in kumino. Vse to je lahko tudi kosilo. pa še zelenjava na kokosovem maslu popražena, ki ji dodam kuhan amarant, črni riž…ali testenine, morda polijem s sojino omako. Pa še kaj si izmislim. Pirina solata z raznorazno zelenjavo, tudi s tofujem, je super kosilo.
Sladice – puding brez glutena in laktoze na sojinem mleku, sojin sladoled (redko), prosena kaša kuhana na domačem jabolčnem soku z dodano kokosovo moko, kroglice iz kuhane pire in narezanega suhega sadja, povaljane v kokosu, orehih,…sadne solate…
Vmes pest čez noč namočenih mandeljnov ali lešnikov, pa kakšno sadje, če sem lačna.
Pijem vodo, vodo, vodo in domač sok.

Uporabim tudi sojino smetano, kjer paše, da mi je jed še bolj okusna, polna. Pa samostojno sojin jogurt….
Kot maščobo samo kokosovo olje, maslo.

————————————————————————————————————————
Samo da malo pomisliš in eksperimentiraš, pa se najde vsega dovolj tudi za nas.

Okicamana, kakšne fantastične jedilnike imaš!!!!!
Predlagam da napišeš kuharsko knjižico….njam kakšne dobrote si naštela, pa koliko idej!!!!!
HVALA!!!

Joj pozabila sem te vprašati o “bazičnem prahu”…kaj je to, kje se dobi, zakaj je dober????
Hvala ti!!

O ja, za pisanje knjižice… treba čas, pa…. saj sem tudi sama brskala povsod, pa se najde, ni treba da še jaz pišem.
Več o bazičnem prahu in še o čem- brskaj tukaj http://www.holistic.si/index.php/bazicni-prah.html. Samo ne kupi instant bazičnega prahu- to je ..ne vem kaj, ampak ni dobro- vsaj meni. Obični bazični prah kupi v lekarni, morda Samolabor tudi.

Hvala ti!!!
Sem naročila bazični prah v Avita.
Težka bo zdajle med prazniki 🙂

Me zanima kako si lahko prezivela raka, glede na to da je klasicna medicina odpovedala? Brez kemoterapij mocnodvomim, da bi se ti stanje izboljsalo. Jaz resnicno nemorem verjeti, v kaksen larifari verjamete…in tumorskih celic in mutacije brez da jih unicis s kemoterapijo, se ne mores znebiti z dobro prehrano… verjemite! Ker nisi zdravnica, kot si ze rekla, in pojma nimate o molekularni ravni in ravni kaj se dogaja v telesu da pride do rakavega obolenja.
Bazicni prah…larifari. nemorem verjeti, da raje poslusate in kupujete od ljudi ki nimajo nobene zdravstvene izobrazbe, namesto da vprasate svoje zdravnika ali farmacevta ki se na te stvari spozna. V tujih drzavah so nutricionisti farmacevti ali zdravniki. Ne pa kr eni k so koncal eno jadno srednjo solo in poslusali 100ur enga predavanja. Dajte no mal mozgane vklopt…

Pa se to…leta 2011 so ukinili breskrbno kupovanje progesteronskih krem ker je bilo 240 registriranih smrti plus 91% analiziranih krem je imela ali bakterije ali prevec hormona notri ali pa ni bila pravilne sestave, ravno zato ker je kao ne skodljiva in ker si jo lahko uzel brez zdravniskega nadzora. Za ibformacijo… in prosim vas ne verjemite vsakemu pa malo bolj previdno za kaksne nasvete placujete..ker se igrate s svojim zdravjem…. sem magista v zdravstvu in malo bolj vem o teh stvareh..

New Report

Close