hormonska terapija
Pozdravljen,
Ali je kaj narobe, ce se spusti en odmerek lanzetta. Zdaj, ko sem na pavzi z ultragestanom imam tezave z aniksioznostjo in ne spim in me je strahnin posledicno panika. Mogoce ne bi prekinjala utrigestan in bi oboje jemala stalno. 45 let. Imam.pa zdaj menstruacije, ki jih prej nisem imela. Najprej sem bila 2 mes na obeh stalno, potem sva se odlocili na 14 dni ultragestan. Hvala za odgovor
Sonsi, 22.07.2025 ob 11:42
Pozdravljen,
Ali je kaj narobe, ce se spusti en odmerek lanzetta. Zdaj, ko sem na pavzi z ultragestanom imam tezave z aniksioznostjo in ne spim in me je strahnin posledicno panika. Mogoce ne bi prekinjala utrigestan in bi oboje jemala stalno. 45 let. Imam.pa zdaj menstruacije, ki jih prej nisem imela. Najprej sem bila 2 mes na obeh stalno, potem sva se odlocili na 14 dni ultragestan. Hvala za odgovor
Če kdaj pozabite transdermani estrogen (Lenzetto ali Estradiol Besins gel) ni težav.
Anksioznost in nespečnost sta lahko posledici pomanjkanja progesterona. Glede na to, da imate težave ob odtegnitvi progesterona (Utrogestan) svetujem, da greste ponovno na kontinuiran protokol s 5 dnevno pavzo vsak mesec. Estrogen uporabljajte zjutraj, progesteron pa popijete zvečer. Če ga popijete deluje bolje na možgane kot vaginalna uporaba.
srečno, N