hormonska terapija
Pozdravljeni!
Svoje menstruacije nisem nikoli imela. Od leta 95 jemljem Cyclo Progynovo, s katero sem vmes tudi prekinjala, ker mi je gin. rekla, da imam dobre izvide in bi lahko prišlo tudi do spontane menstruacije. Leta 2001 sem po 6 mesecih prekinjene terapije dobila krvavitev, ki pa je trajala samo en dan.
98 sem imela HSG in laparoskopijo, kjer so mi prepikali jajčnike, a menstruacije nisem dobila. Imam malo policistične jajčnike. Med zdravljenjem sem imela 6 stimulacij ovulacije s Pergonalom, Metrodinom in Gonalom. Enkrat sem po Gonalu zanosila in slavila v 6.tednu. Zdaj sem imela 1.IVF, zanosila in splavila v 10.tednu, plod je nehal rasti v 5.tednu.
Od leta 2002, do junija 2004 sem neprekinjeno jemala CP. Med nosečnostjo sem jemala Dabroston 3×1/dan.
Drugih napak v rodilih mi niso odkrili, razen zaspanih jajčnikov.
Mislite, da sem mogoče imela kakšno pomankanje hormonov, da se nosečnost ni obdržala ali so to kromosomske napake zarodkov. Pri transferju so mi rekli, da so mi vstavili dve zelo lepi celici 5. dan po oploditvi. Se kromosomskih napak ne opazi že v času oploditve ali v naslednjih dneh do transferja?
Mislite, da bi bilo pametno, da bi poskusila nekaj časa brez CycloP, da vidim, če se mi je mogoče stanje normaliziralo, ali je bolje, da čimprej začnem spet s tabletami?
Spoštovani!
Glede na opis gre pri vas za sindrom policističnih ovarijev. Glede vzroka za splav v 6. tednu nosečnosti priporočam, da se posvetujete z izbranim ginekologom in ginekologom, ki je vodil postopek IVF. Več o tem boste lahko prebrali na forumu “Ginekologija”.
lep pozdrav!