Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje hormonska neuravnovešenost

hormonska neuravnovešenost

Pozdravljeni!

Odkar pomnim, sem imela težave z rednimi menstruacijami. Po spontanem splavu, sem pri 24 letih rodila zdravo deklico. Cel čas sem se spopadala z pred menstrualnim sindromom. Ko sem bila stara 26 mi je umrla mama. Posledično sem izgubila menstruacijo. Ginekolog mi je zato predpisal diane 35 katere sem jemala 2 leti. Menstualni ciklus se mi je nekako umiril. Nekaj časa sem bila brez zaščite (kondomi). Pri 31 letih sem po pol letnem jemanju tablet yarine “prebolela” globoko vensko trombozo. Od tega je že 4 leta. Zdravniki so mi prepovedali hormonsko zaščito. Problem pa nastane, da odkar sem imela trombozo, moji hormoni dobesedno podivjajo en teden pred imam mestruacijo. Že eno leto jemnljem tablete od mace in moram priznati, da malo oblažijo mojo tečnobo. Ob živce spravljam sebe, mojo hči in mojega moža, ki si tega res ne zaslužita. Zadnje čase grem na živce tudi sama sebi. Ne vem kje in kako naj začnem reševati mojo težavo. Drugače imamo lepo družinsko življenje, ampak se bojim če bom tako nadaljevala da ju bom odgnala od sebe. Ali obstaja mogoče kakšno testiranje glede hormonov.

Pred 3 meseci sem dobila vabilo na raziskavo (ženske ki so preživele trombozo) od zdravnice K., Z ultrazvokom so mi pogledali moje žile. Ugotovili so da imam na medeničnem delu zožanje žil. V februarju sem naročena na še eno preiskavo kjer bodo ovrgli ali potrdili diagnozo.

Lepo prosim za kakšen koli nasvet.

Spoštovani!

Vsekakor je možno opraviti teste glede genetske nagnjenosti k strjevanju krvi in tveganju za pojav tromboz in embolij. Preiskave opravljajo na Kliničnem oddelku za žilne bolezni v UKCL. Ugodno je tudi, da ste uvrščeni v raziskavo bolnic, ki ste prebolele globoko vensko trombozo,. Glede težav med menstrualnim ciklusom pa se posvetujte z ginekologom.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close