Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje hormonska motnja?

hormonska motnja?

Pozdravljeni!
Ne vem kako naj točno opišem…od poroda 2006 nimam več želje po seksu. Partnerja nadvse ljubim in mi je zelo privlačen vendar mi je seks tisto zadnje na kar pomislim. Pomislila sem tudi, da je mogoče med nama ‘kemija’ ponehala, pa me tudi z drugim ne mika.
Zelo rada bi, da bi bilo spet tako kot prej, pa ne vem kaj je narobe.
Je možno, da je to posledica kakih hormonskih motenj.

Naj še povem, da imam od vedno zelo neredne menstruacije. Včeraj sem jo dobila po treh mesecih. Ginekolog (bila sem pri dvema) pravi, da je vse BP.

Spoštovani!

Vzroki za pomanjkanje libida so lahko različni. Vzrok so lahko različne bolezni, hormonske motnje,depresija …Dokler žena po porodu doji ne zmanjšanje libida lahko vpliva zvišana raven prolaktina. Kasneje so hormonske motnje dokaj redek vzrok za upad libida. Najpogostejši vzrok za pomanjkanje libida, še posebej v poporodnem obdobju, je depresija, ki zelo pogosto ostane neprepoznana. Vsekakor je pomemben tudi globalen odnos z vašim partnerjem. Priporočam odkrit pogovor z vašim partnerjem glede odnosa nasploh, vajinih skupnih hotenj in pričakovanj tudi glede spolsnosti.Če se stanje ne bo uredilo je koristno obiskati tudi psihiatra, ki se ukvarja z motnjami spolnosti.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close