hormoni pri kontracepciji
Pozdravljeni!
Pravzaprav ne vem ce je to problem hormona, ampak vseeno sem dejala, poskusit ni greh…
Problem je tak…pred enim mesecem sem zacela jesti kontracepcijske tabletke,(ker so tablete pač hormonske se mi je zdelo da to nekako paše tudi v ta forum) pač na prvi dan menstruacije. zdaj je od tega že 15 dni. menstruacija je bila normalna , normalno močna (mogoče malo manj) nato pa se kar ni končalo…še danes ne…se pravi 15 dni, ampak to ni več menstruacija…že en teden je izcedek temne barve…kot bi imela rjavkasto rdeč beli tok. bila sem tudi bolna in dobila sem železo, ki ga jem vsak dan (tri dni)…mogoče je to zaradi slabe krvi, ali posledica tabletk? V navodilih piše, da se pojavi izcedek, da je možno. ampak ali tako dolgo? drug teden naj bi bila zopet na vrsti redna menstruacija. Kaj je to? bi morala na pregled, ali je odgovor možen tako, preko spleta?
Zelo sem zaskrbljena, ker tudi spolnih odnosev zaradi tega ne morem imeti, oz se bojim da je kaj narobe 🙁
Hvala za odgovore! nina
Spoštovani!
Vsekakor se oglasite pri vašem ginekologu, ki vam je KT predpisal. Glede na opis je možno, da vaše tablete vsebujejo za vaš organizem premajhno količino estrogenov, ni pa možno izključiti drugih vzrokov za krvavitev ( vnetja itd.).
Lep pozdrav!