Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje hormoni-pregled

hormoni-pregled

Pozdravljeni,
lepo bi vas prosila za pomoč, namreč zaradi zelo nerednih menstruacij(sedaj že 4mesec brez)namreč nameravam v samoplačniški laboratori za pregled nekaterih hormonov(PRL,FSH,LH,progesteron,estradiol,THS).
gospa v centru adrialab mi je svetovala naj se pogovorim s svojo ginekologinjo preden pridem na pregeld,ker pri hormonih so referencne vrednosti naravnane na razlicne faze menstrualnega cikla, npr. ovulacijska, utealna,…vendar glede na to, da sploh ne morete vedet, v kateri fazi sem,naj bi bilo zato rezultatete tezko interpretirati.
z ginekologinjo sem se predhodno ze pogovorila o nerednih M.ta me je kar na hitro odpravila..čez da nisem edina.. in ko bo čas (nosečnost..)bom opravila vse potrebne preiskave ter naj ponovno pričnem z jemanjem kontracepcijskih tablet.

lepo prosim za nasvet, torej kdaj je sploh najprimernejši čas da opravim te preiskave, ali lahko tudi v tem času ko sem brez menstuacije oz. ali lahko sploh te preiskave opraviš ,če nimaš redne menstruacije?
stara sem26let.
vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za prijaznost,LP!

Spoštovani!

Vzroki za izostanek menstruacije, oziroma neredno menstruacijo, so različni. Vsekakor je pomemben podatek ali ste pred tem imela redne menstruacije, ali ste v zadnjem času izraziteje shujšala, ali so se pojavile kakršnekoli dodatne težave?
Sama določitev hormonov je dejansko problematična, ker je potrebno izvide interpretirati, kar mora načeloma storiti zdravnik, ki je preiskave odredil. Samoplačniške določitve različnih laboratorijskih parametrov, tudi hormonov, ne priporočam. Vsekakor je potrebno neredno menstruacijo opredeliti. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku in ginekologu, ki bo opravil natančno anamnezo, klinični pregled in odredil ustrezne laboratorijske preiskave, če bo potrebno. Če s pristopom vašega ginekologa niste zadovoljni, razmislite o zamenjavi.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Poloncika!
Najprej lep pozdrav in rada bi ti povedala,da ti pregledi niso poceni in bi verjetno morala globoko seči v svoj žep!Prejšnji in še ta mesec sem dala kri na preiskavo zaradi hormonov,ki mi že veliko let delajo težavo.Ni teh dosti,onih je veliko preveč….in nastane neravnovesje.
Meni ginekolog ni umetno sprožil M,ker je vedel,da moram dati druge laboratorijske preiskave skozi,šele potem se lahko z njim pogovarjam.
Vem,da je to zoprna zadeva,ker si še mlada in pred sabo še imaš materinstvo.
Pri meni gre za problem delovanja nadledvičnih žlez in zdaj že čakam na lab.izvide.
Srečno in papa!

New Report

Close