hormoni
Lep pozdrav!
Ker se borim z neplodnostjo, so me poslali tudi na genetske preiskave. Namreč imam samo en jajčnik in primarno amenorejo. Ob vzpodbudi ovulacije z gonalom sem pridelala eno celico, ki pa je hormon estradiol v krvi ni pokazal. Estradiola dejansko v krvi sploh ni bilo, celica pa je bila zrela. Zato so me poslali na genetske preiskave.
Zdravnica na genetiki je rekla, da naše raziskave verjetno ne bodo pokazale nič, da bi bilo potrebno mojo kri poslati v Ameriko ali Avstralijo na pregled. Rekla je, da gre verjetno za napako na receptorjih.
Kaj pa menite vi? Če odkrijejo napako na receptorjih, ali se to da zdraviti? Ali lahko estradiol enostavno dodajo in je OK? Ali je sploh možna zanositev brez estradiola?
Vem, da sem natresla kup vprašanj, ampak res me skrbi, ali bova z možem lahko prišla do svojega otročka.
Najlepša hvala za vaš trud!
Lep pozdrav!
Lejka
Draga Lejka, zelo rada bi vam olajšala skrbi in odgovorila na vaša vprašanja vendar vam bi lahko natančno odgovoril le ginekolog, strokovnjak za neplodnost. V prvi vrsti vam predlagam, da vam vam, da odgovore na vaša vprašanja zdravnica na genetiki s katero ste se o tem že posvetovali in pozna vaše izvide in ker je strokovnjakinja tega področjatudi možnosti terapije.
Hormone seveda lahko dodajamo, če jih primanjkuje, neredko pa je pomanjkanje hormonov samo en od vzrokov, ki privedejo do neplodnosti. Ne vem ali boste lahko uspešno zanosili, vsak zdravnik, ki se ukvarja z neplodnostjo pa vam lahko pove, da narava dostikrat dela čudeže in nas večkrat prijetno preseneti. Več možnosti je, da dosežete svoj cilj, če boste ohranili v zvezi s tem pozitivno mišljenje in poiskali odgovore pri zdravnikih, ki vas zdravijo in se ravnali po njihovih navodilih.
Srečno!