Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Hondroza in pilates

Hondroza in pilates

Pozdravljeni,
izvid rentgena se glasi hondroza L5/S1. Zanima me, če izvajanje vaj pilates lahko škodi pri tej diagnozi? Za to vadbo sem se odločila ravno zato, ker utrjuje hrbtne, trebušne in mišice medeničnega dna, vendar me zanima še strokovno mnenje. Pri ortopedu sem naročena čez mesec in pol.

Včeraj sem bila prvič in mi je pasalo.

Hvala za vaš odgovor in lep dan.

Sama hondroza je rentgenska diagnoza, ki pomeni prisotnost degenerativnih sprememb v medvretenčni ploščici. Gre za zelo pogosto prisotne spremembe, ki so vidne na rentgenskih slikah pri mnogih pacientih ki nimajo nikakršnih težav s hrbtenico. Vsekakor je vsakršna redna vadba ki krepi mišice trebušne stene in hrbta ter ob tem ne preobremenjuje hrbtenice priporočljiva za hrbtenico in pilates mislim, da lahko uvrstimo med take aktivnosti.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

Pozabila sem omeniti, da imam hude bolečine pri vsakodnevnih opravilih – npr. predklon pri umivanju obraza, kihanje, če mi otrok priteče v objem ali me potegne za roko, vstajanje,………… Grozljivo, sem sam sebe sita, mi greni življenje, ker sem postala zelo počasna.

Lp in še enkrat hvala za vaš odgovor.

New Report

Close