Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? hondrosarkom – ponovno

hondrosarkom – ponovno

Pozdravljeni !

Mogoče se še spominjate, da sem se v mesecu februarju obrnila na vas, v zvezi z moževo boleznijo – ektraskeletarni mioksidni hondrosarkom. Takrat ste mi odlično odgovorili na moja vprašanja in me malo potolažili. Naj povem, da ima mož od takrat dalje preglede na vsake 3 mesece, preiskave (sken. skeleta, mag. resonaca, slikanje l. nadlahti,…) so zaenkrat v redu, drugo zdravljenje zaenkrat ni bilo potrebno. Trenutno je na opazovanju. Me pa nekaj zanima, oz. skrbi. Že nekaj časa (3 tedne) mož opaža, da težko diha, oz. ga duši, občasno ga tišči v prsih, se mu vrti in ga boli pod adamovim jabolkom. Mož ima občutek, da ga nekaj stiska pod a. jabolkom in da zaradi tega ne more dihati. Kašlja ne. Bil je pri splošnem zdravniku, ki mu je omenil, da naj bi bil vzrok psiha in mu predpisal Lexaurin. Zdravnica ga je sedaj poslala na pregled za ščitnico. Med tem časom je imel tudi probleme s pritiskom ( 174/115, 155/100), katere ni imel prej nikoli. Naj povem, da je kadilec, ki je sicer zelo omejil kajenje – vendar še vseeno kadi. Zanima me, ali gre v tem primeru morda na napredovanje bolezni na pljuča, ali je le mogoče psihično obremenjen. V začetku maja je sicer imel na OI pregled, vendar je zdravnica pregledala samo izvide (mag. resonanca, sken.skeleta, rentgen nadlahti), mu pretipala bezgavke, ki so bile v redu, drugega pa nič. Teh problemov takrat še ni imel. Kaj sedaj? Lepo prosim za odgovor in vas najlepše pozdravljam.

Draga ssss***!

Kaj se dogaja v pljučih vašega moža, lahko tukaj ugibava, ne moreva pa priti do odgovorov. Njegove kontrole so zelo izčrpne, magnetna resonanca je zelo občutljiva in neškodljva preiskava. Zato je možno, da so njegove težave psihičnega izvora, zlasti, če se je stanje v družini spremenilo tako, da ste vsi bolj prestrašeni zaradi njegove bolezni.

Zelo slabo je, da mož nadaljuje s kajenjem. Priporočam vam prebiranje mojega odgovora, kjer boste našli nekaj povezav za morebitno motivacijo, da popolnoma preneha:

Seveda ga v odločitev ne silite, o tem naj premisli sam.

Ker je zdravnica naročila tudi ustrezne preiskave za ščitnico, priporočam, da se oglasi pri njej, ko bodo izvidi in omeni tudi svojo zaskrbljenost, da gre za zasevke. Čeprav ni zelo verjetno, da bi te znake povzročali zasevki, saj jih še pred kratkim na teh mestih ni bilo.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close