Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Hondromalacija pogačice

Hondromalacija pogačice

Pozdravljeni.

Pred skoraj 5-imi leti sem imela poškodbo kolena.
Po tem so mi ugotovili hondromalacijo pogačice. Vse ostalo je bp.
Del MR izvida: leta 2016…1.5 cm širok fokus izrazito spremenjenega in neravnega hrustanca medialne fasete patele s številnimi fisurami, ki segajo do kosti. V kostnini patele je edem.
Del MR izvida: leta 2020…na prehodu medialne v lateralno faseto patelarnega hrustanca je viden fisurni defekt, ki sega skozi 2/3 debeline hrustančne kape. Hrustančna kapa medialne fasete je heterogenega signals, zadebeljena, predel hrustanca lateralne fasete je zvišanega signala, povrhnja kontura hrustanca je primerna.

Pri obeh je končno mmenje, da gre za hondromalacijo 3.-4. stopnje.

Pred kratkimi sem zakljucila s protibolečinsko terapijo, ki žal ni pokazala učinka.
Zadnje pol leta je koleno postalo zelo boleče, bolečina se dnevno stopnjuje. Napor mi predstavlja že malo daljša hoja, kaj šele več urno stanje ali hoja po stopnicah.

Kaj je v tem primeru še možno narediti, da se bolečina ublaži. Sem še relativno mlada (36), in me tovrstna bolečina zelo omejuje, predvsem kar se tiče 8-urnega stanja v službi.
Hvala za odgovor.

Spoštovani!
Glede na dolgotrajne težave vam svetujem aplikacijo hialuronske kisline v koleno. Lahko pridete tudi k meni na pregled. V vmesnem času poskusite z Glukozaminom in redno delajte vaje za kvadriceps za mišico vastus medialis.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close