Najdi forum

homoseksualci

Hi folk!

Tole sem napisal zgolj zaradi provokacije. Vidim, da vsa zelo vznemirijo provokativne teme in da zelo custveno odreagirate (rekel bi da celo precej neprofesionalno za tale forum).

Kaj mislite o homosekusalcih? Primer: Zivite skupaj s tipom/tipinjo, nakar po cca. 20 letih in 2 otrocih slucajno ugotovite, da niste edini/edina sreca njegovega zivljenja in da ima se enega partnerja, istega spola, kot je sam/sama – je torej neke vrste biseksualec/ka.

Kaj bi storili v takem primeru.

ja,če bi bila moja žena biseksualka in če bi bila njena punca ok….ti povem,da bi vsi trije uživali,no benega problema ne bi bilo….madona,škoda ker ni….

Provokativne teme so dobrodošle, da neprofesionalno reagiramo je pa v neki meri logično, saj smo v bistvu neprofesionalci, profesionalci pa odgovarjajo v posebnih forumih. Problem je v teh čustvenih izpadih in nasedanju na provokacije. Zgleda, da se kljub vsemu folk še zelo težko sooča s “tabu” temami…

Dobro vprasanje. Najprej kaj si mislim o homoseksualcih. Zdej me boste popljuvali…pa vseeno. Po mojem mnenju je homoseksulanost samo eno izmed nenormalnih spolnih vedenj. Tu ne vidim razlike med recimo pedofilijo in homoseksualnostjo, razen seveda, da je eno kriminalno dejanje, drugo pa stvar “drugačnosti”. V svojem bistvu pa je oboje “nenormalno” spolno vedenje, pa če si to priznamo ali ne. No Drejci, zdej boš pa videl čustvene izpade… 🙂

Aja, pa še tvoje drugo vprašanje. Res ne vem kaj bi storil v takem primeru. Odvisno kako močno bi bilo tako spolno nagnjenje moje partnerke. Če bi šlo samo za občasno željo, bi še nekako toleriral, če pa bi to korenito poseglo v najino razmerje, pa ne bi bil več tako zadovoljen…kaj bi storil je pa odvisno od situacije in več dejavnikov, težko se je takole v takšno situacijo postavit…

Lahko bi se dalo tudi prav fajn uživat 😉

Zelo mi je hecno, ko bi fantje svojo drago zlahka gledali v postelji z drugo ( še prav fino bi se jim zdelo) – drugega fanta pa verjetno k sebi ne bi sprejeli. Kaj, če bi mi punce enkrat začele s predlogi: “Ti, ljubček, mene bi pa ful rajcal, če bi lahko gledala, kako se mečkaš z drugim tipom in se z njim dol daješ!” Grem stavit, da vas je vsaj devetdeset odstotkov takih, ki se ob tem zgrozite. Zakaj bi morala torej vaša ženska širiti noge kakor se vam zazdi in vas vzburja, vi pa ne? – vprašanje dveh žensk v postelji se pojavlja že prej v forumu, ne samo pri tej temi.

everyone has its darkside…

Kako to mislis?? A se potem strinjas z teorijami nekaterih znanstvenikov, ki zatrjujejo, da je v vsakem cloveskem bitju moska in zenska stran, potem bi se naj pa pri istospolno usmerejnih pač bolj izoblikovala njihova stran (torej spolna usmerjenost k istemu spolu).

Ali to pomeni, da smo vsi ostali, ki pač imamo bolj razvito tisto stran osebnosti, usmerjene k nasprotnemu spolu, drugo stran pa bolj ali manj razvito, potem lahko biseksualci? Torej bi naj čistih heteroseksualcev ne bilo? Se temu reče “dark side”??

LP, Drejci

Provokacija je uspela. Reakcije je bilo pričakovati.

Postavite se v vlogo, da je vaš otrok homoseksualec ali lezbijka. Ali bi še vedno imeli takšno mnenje o njih in kako bi sprejeli drugačno usmerjenost ?

LP, Kaja

So ljudje z istimi pravicami kot vsi ostali. Praviloma so pa precej bolj čustveni in priznati najprej sebi, potem pa še okolici, da si gay, je verjetno zelo težko in kdor to zmore, je po mojem občudovanja vreden.

Če bo kater od mojih otrok tako usmerjen, bom spoštoval njegovo voljo in ga imel še naprej enako rad.

V resnici pa poznam samo enega homoseksualca, žal nisva prijatelja, kolikor pa sem ga uspel spoznati je izredno dober človek, tudi zelo sposoben, uspešen, kulturen… in sploh ok.

Poznam veliko homoseksualcev in vsi so čisto v redu ljudje in normalno funkcionirajo. Vsi se seveda ne razkrivajo svoji okolici, ker smo ljudje zelo ozki in sodimo druge zelo togo. Večina je zelo izobraženih in s široko razgledanih. Moški so do žensk celo zelo prijateljski in se ponavadi z njimi dobro razumejo, saj imajo nekateri pač bolj žensko dušo in jo lahko bolj razumejo kot mačoti in “pravi moški”.
Nikoli jih ne gledam kot potencialne kandidate v postelji, zato lahko z njimi normalno komuniciram. Nikoli se ne počutim ogrožene, ker pač ne zahajam v njihove klube.Bi bilo pa najbrž zanimivo kdaj pogledati tudi to.
Če bi bila moja otroka homoseksualca, pa bi ju imela še naprej rada, ju poskušala razumeti in jima olajšati njuno življenje, saj so ljudje in okolica še vedno zelo nerazumevajoči, polni predsokov in zelo hitro obsojajo drugače misleče in drugačne.
Aja, še o partnerju: če bi zvedela. da je biseksualec, bi se najprej vprašala, kako bi to vplivalo na najino zvezo, ali ga imam dovolj rada, da bi ga delila še s kom drugim in potem bi naprej ukrepala …
lp

No ja z zgornjimi odgovori se strinjam vse je res.
Kako bi sam reagiral?

Prvo mislim, da me žena ne bi mogla 20 let farbat, da sem edini.
Če pa bi se to le zgodilo, bi se pa verjetno mogel situaciji nekako prilagoditi…

“ali ga imam dovolj rada, da bi ga delila še s kom drugim “
Delila bi ga s tipom.. zakaj ga pa z njegovo ljubico recimo ne bi? A niso to dvojna merila?

Vprašanje je bilo o homoseksuacih, ne pa o ljubici. Sicer pa, če je vmes ljubica, mora tudi sam odločiti, ali bo z mano ali z njo. Včasih tudi nimaš možnosti, da se odločaš sam, ampak se morata oba oziroma se velikokrat tisti, ki ima ljubico.
lp

…and you are certenly one of us…

Ja, Kaja, kaj je to takega, ce je tvoj otrok homoseksualec? Ne vidim problema, razen tega, da ti je lahko hudo, ker je toliko nerazumevanja v druzbi. Sicer pa mu lahko zelis ljubezensko sreco enako kot heteroseksualcu. Zakaj pa ne?

Zelo lepo si napisala, hvala in vse lepo ti želim…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close