Homofobija v splošnem zdravstvu
Spoštovani,
obračam se na kogarkoli, ki bi mi lahko pomagal kot istospolno usmerjenemu fantu pri iskanju normalnega in strpnega splošnega zdravnika oz. zdravnice.
V vsem svojem življenju, odkar sem bil primoran zaradi narave bolezni izdati svojo istospolno usmerjenos,t doživljam šikane s strani splošnih zdravnikov. Ali gre za zmanjšano zainteresiranost za zdravstvene probleme ali eolo načrtno povečevanje zdravstvenih problemov, češ takšen kot ste je bolje da niste na tem svetu, to kar vam je ste si sami nakopali itd. Ali zdaj, ko imate to ne boste več seksali in širili kugo naprej (pa gre za bolezni, ki so takšne narave, da jih je enako med hetero in str8 populacijo). Tudi se dvomi v moje izjave, češ bog si ga vedi kakšne bolezni še vse mate, itak nima smisla, da vam verjamem ali vas zdravim.
Zadeva je zelo boleča, še toliko bolje, ko sem ravnokar zamenjal osebnega zdravnika v istem zdravstvenem domu in žal prišel iz dežja pod kap k strogi in nehumani zdravnici, ki me celo jemlje v šolo in to pri 44 letih. Žal se ta trenutek zaradi hude bolezni ne morem braniti ali uporabiti pravna sredstva.
Omenil pa bi še dejstvo, da zdravstvo plačujem enako, kot vsi dobim pa zaradi predsodkov vsaj 50% manjšo oskrbo.
Torej, zelo bi bil hvaležen, če mi kdo lahko priporoči kako toplo zdravstveno osebo, osebnega zdravnika ali zdravnico. Seveda se zaradi diskretnosti o tem pomenim po privatni e-pošti.
Najlepša hvala za kakršenkoli uporaben napotek.
LP
Luka