Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija homeopatsko zdravljenje astme

homeopatsko zdravljenje astme

Spoštovani,
moja 4-letna hčerka ima astmo (nepotrjeno). Poslabšanja astme je imela vsaj enkrat mesečno, kljub protivnetnim zdravilom. Potrjeno ima alergijo na pršico ter trave in žita. Od pediatra in pulmologa imamo predpisana zdravila: Flixotide 125 (preventivno 2 vpiha/dan, ob poslabšanju 4 vpihe/dan) ter ob poslabšanju olajševalec Ventolin.
V maju smo se odločili, da bi poskusili homeopatsko zdravljenje. Homeopat nam je predpisal kroglice z vsebnostjo alergena. V maju in juniju smo še vedno nadaljevali s protivnetnimi zdravili Flixotide, saj je bilo njeno stanje slabo (piskanje v pljučih…, konec maja poslabšanje astme). Po ponovni kontroli pri homeopatu v juliju smo ukinili Flixotide in celo poletje je bila brez težav, razen če je prišla v stik s pršico. Ponovno poslabšanje ob odhodu v vrtec (prehlad). Homeopat nam je predpisal tudi histamin v kroglicah (30 ch), ki ga jemljemo 2-3× na dan 5 kroglic ob poslabšanju (v normalnem stanju 1× tedensko 5 kroglic), vendar ob hujšem poslabšanju je potreben tudi Ventolin. Zmedena sem, ker ne vem, ali ji ob poslabšanjih ponovno dajati Flixotide? Prosim za vaš nasvet.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
najprej odgovor na zadnji del. Če je prej motnja globlja, nekaj časa traja, da lahko tudi pravilno indicirano homeopatsko zdravilo uspe toliko popraviti motnjo, da lahko zdravila konvencionalne medicine popolnoma ukinemo. Velja zdrava kmečka pamet, da če je zadosti hudo, po njih posegamo, dokler se stanje toliko ne popravi, da hujših poslabšanj ni več. Se pravi tudi po flixotidu in ventolinu, če je potrebno.

Enostavno moram pa pokomentirati ta briljanten predpis. Tovrstno zdravljenje, kot ste ga bili deležni pri zdravniku iz Italije, ki se ukvarja tudi s homeopatijo, je svetlobna leta daleč od osnovnih homeopatskih principov. Skratka, to ni nobena homeopatija. Je najbolj ponesrečen konglomerat konvencionalne in homeopatske medicine, kar jih je mogoče narediti. Filozofija zdravljenja je povsem konvencionalna, to imenujemo t.i. izopatija, to je zdravljenje istega z istim (ne podobnega s podobnim, kar je homeopatija). Se pravi, če si alergičen na brezo, boš dobil potenciran brezov prah. To je preveč preprosto, da bi lahko v praksi dobro funkcioniralo. Pri vašem primeru je še dodaten problem, da imate kot zdravilo kompozit, to je v enem zdravilu zmešanih več različnih homeopatskih zdravil. O problematiki kompozitov sem na forumu že obširneje pisal, si preberite. In kot kronsko je spet izopatski preparat histamina, da zatolče akutna poslabšanja.

Dobili ste kombinacijo najslabšega iz obeh medicin. Logiko izoliranih simptomov, izopatijo in zanemarjanje totalitete simpotmov in integracijskega pogleda na organizem od konvencionalne medicine, ter potentne pripravke izrojene homeopatije. Ni bolj izrojenega sistema medicine na svetu, kot ste jo bili vi deležni.

Logika konvencionalne medicine nekako dobro vozi oz. ne dela večje škode, če uporablja pač svoja kemična zdravila. Če pa po tej logiki predpisujete globoko delujoča in zelo potentna homeopatska zdravila, postajajo stvari nevarne. Kemični pihalniki niso problem, homeopatske granate pa so v rokah nekoga, ki nikoli ni razumel in ponotranjil temeljne homeopatske paradigme, lahko nevarne.

Kje je nevarnost? Nevarnost je v tem, da s tem pristopom bolezen ponavadi ne pozdravimo, ampak jo samo učinkovito potisnemo, supresiramo. Ničkolikokrat smo homeopati priča posameznikom, ki so se na ta način pred leti “pozdravili” astme ali česa drugega, potem pa mine nekaj časa in pridejo z veliko hujšo in globljo boleznijo, ki je nastala kot posledica tovrstne supresije. Pravi homeopati ne zdravimo bolezni, ampak organizem. Takile bučki pa hočejo uničiti bolezen.

Zato vam toplo svetujem, da k omenjenemu “homeopatu” ne greste nikoli več in da pred njim posvarite vse okoli sebe.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close